Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Με διακοπές η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Διεκόπη προσωρινά η δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η Μάγδα Φύσσα ένιωσε...
αδιαθεσία. 
  Νωρίτερα,  το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της για προβολή βίντεο από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, κατηγορουμένου στην υπόθεση, καθώς η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υλικό αυτό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.   
Απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής, η Μάγδα Φύσσα ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της Χ.Α., ενώ μίλησε και για διακριτική μεταχείριση του δράστη κατά τις πρώτες ώρες κράτησης του στο αστυνομικό τμήμα.    
 Με εντολή του Λαγού ο φόνος Φύσσα Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ; Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό   Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει; Μητέρα Φύσσα: Ναι το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το οκ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. Ο,τι κινείται σφάζεται.   
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από πού παίρνει εντολή; 
Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος, έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη.   «Γερό στέλεχος της ΧΑ» ο Γιώργος Ρουπακιάς 
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς; 
Μητέρα Φύσσα: Είναι γερό στέλεχος. Προκύπτει από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά και στη δικογραφία.  
 Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε; 
Μητέρα Φύσσα: Ετσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.  
 Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Εχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης; 
Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.  
 Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου; 
Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.