Latest News

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Καιρός για βόλτα και για... παρέλαση

Καλός ο καιρός την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος...
της χώρας. 
Μόνο στα βόρεια θα υπάρξουν κάποια διαστήματα με λίγη βροχή, αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και μικρής διάρκειας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο θα είναι κοντά στους 20 βαθμούς, όμως οι βοριάδες τη νύχτα θα ρίξουν τη θερμοκρασία ακόμη και κάτω από τους 10 σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7, τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.
Μακεδονία και τη Θράκη:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου Ήπειρος - Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος:
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά το πρωί στα ηπειρωτικά, η ορατότητα θα είναι περιορισμένοι. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θεσσαλία. Τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς. Στην Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες – Κρήτη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.