Latest News

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παν. Λαφαζάνης: Να γίνει δημοψήφισμα για τον ΟΛΠ

Επαναφέρεται η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στον Πειραιά και τους Δήμους της Β' Πειραιά, ώστε οι πολίτες να εκφράσουν την καθολική αντίθεσή τους στην εκποίηση του λιμανιού...
του Πειραιά. 
Την πρόταση αυτή επαναφέρει ο  πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος  μαζί  με τον Στάθη Λεουτσάκο και τη Δέσποινα Καρούση είχαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ) υπό τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Κούβαρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λιμένων Ελλάδας με επικεφαλής τον Γ. Γεωργακόπουλο, κατά τις οποίες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον απαράδεκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά.
Ειδικότερα, μετά τις συναντήσεις ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

''Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, παρά τη γενική κατακραυγή, προχωράνε αδίστακτα και ταχύτατα στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, ενώ ακολουθεί το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 

Καταγγέλλουμε ως μείζον πολιτικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού τη σχεδιαζόμενη αυτήν πώληση. 
Καμιά κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει και μάλιστα σε ξένα συμφέροντα, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης πόλης, όπως αυτής του Πειραιά και των γύρω Δήμων. Μια τέτοια απαράδεκτη και σκανδαλώδης πώληση συνεπάγεται βαρύτατες εθνικές πολιτικές ευθύνες, με ενδεχόμενες βαριές νομικές παρενέργειες. 
Επαναφέρουμε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στον Πειραιά και τους Δήμους της Β' Πειραιά, ώστε οι πολίτες να εκφράσουν την καθολική αντίθεσή τους στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά. 


Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση και στην εκποίηση του παραλιακού μετώπου του χώρου των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.
Ως Υπουργός ΠΑΠΕΝ είχα δημοσιοποιήσει νομοθετική ρύθμιση για την ανάπλαση  των εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς 640 στρεμμάτων του χώρου των Λιπασμάτων, με την οποία επιτρέπονταν στο συγκεκριμένο χώρο μόνο κοινωφελείς δραστηριότητες με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή δόμησης. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να ψηφισθεί άμεσα στη Βουλή και ο παραλιακός χώρος των Λιπασμάτων  να αποδοθεί άμεσα από τον ΟΛΠ στο Δήμο και τους πολίτες, ενώ συνολικά το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να παραμείνει και να ανασυγκροτηθεί ως δημόσιο λιμάνι με αποκλειστικά αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο.
Η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά, που συνεπάγεται και την υποβάθμιση και κερδοσκοπική καταστροφική άλωση της πόλης του Πειραιά και της γύρω περιοχής, δεν πρόκειται να περάσει.''