Latest News

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Έλληνες έφτιαξαν απίστευτη εφαρμογή για γνωριμίες - Με ένα κλικ γνωρίζεις τον άγνωστο δίπλα σου! [εικόνες]


Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε ένα μπαρ. Απέναντί σου μία κοπέλα διασκεδάζει με την παρέα της. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν κάνεις καμία κίνηση, επιστρέφεις σπίτι και το βράδυ σου τελειώνει με τον πιο...
άδοξο τρόπο.
Η δεύτερη εκδοχή του ίδιου σεναρίου όμως περιλαμβάνει μία λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Σε αυτήν, ακόμα και αν δεν συνομιλήσεις με το άτομο που σε ενδιαφέρει, μπορείς να μάθεις για αυτό μέσω μίας νέας εφαρμογής που σου παρέχει τα στοιχεία που έχει εμφανή στο λογαριασμό του σε κάποιο από τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα.
Πως γίνεται αυτό; Μέσω του Winks. Της νέας mobile εφαρμογής που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Δημιούργημα τριών φίλων που ζουν και εργάζονται στην Θεσσαλονίκη, προέκυψε από την ανάγκη που είχαν οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με άγνωστα άτομα που συναντούσαν γύρω τους.
«Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Πολλές φορές μας έτυχε να θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω για μία κοπέλα που μας έκανε εντύπωση στη φοιτητική βιβλιοθήκη, για κάποιον τύπο που κρατούσε το ίδιο βιβλίο που διαβάζαμε και εμείς στη στάση του λεωφορείου. Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου», λένε μιλώντας στο iefimerida οι δημιουργοί του Winks Δήμος Μπότσαρης, Άρης Γκουντούρας και Παντελής Ιερωνυμάκης.
Ως απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ είχαν τις απαραίτητες γνώσεις και έτσι ξεκίνησαν τον σχεδιασμό της εφαρμογής το 2014 και μέχρι και τη στιγμή που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου την βελτίωναν συστηματικά λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές των χρηστών.
O Άρης Γκουντούρας από την Λάρισα, o Παντελής Ιερωνυμάκης από την Καβάλα και o επίσης Λαρισαίος Δήμος Μπότσαρης γνωρίστηκαν το 2006 στο στο «Μπιτ Παζάρ» στην Θεσσαλονίκη και έκτοτε είναι κολλητοί
«Με το Winks μπορείς να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπεις γύρω σου και παράλληλα να μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία τους και το ζώδιο τους. Μπορείς επιπλέον να κάνεις wink, να “κλείσεις το μάτι”, δηλαδή, σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα», λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης εξηγώντας τον τρόπο που λειτουργεί η εφαρμογή.
Με παρόμοιες εφαρμογές να κυκλοφορούν ήδη, του ζητάω να μου εξηγήσει σε τι διαφέρει από αυτές το Winks. «Ο κύριος ανταγωνιστής μας είναι η εφαρμογή Highlight η οποία πιστεύουμε ότι πλησιάζει πιο πολύ στην ιδέα μας. Η κύρια διαφορά μας βρίσκεται στο ότι το Winks εστιάζει σε άτομα που πραγματικά βλέπεις γύρω σου ενώ το Highlight εστιάζει στο να σε συνδέσει με άτομα σε ολόκληρη την πόλη σου. Επιπλέον, παρότι δεν θεωρούμε το Winks dating εφαρμογή, υπάρχει περίπτωση να σου αρέσει κάποιος γύρω σου ερωτικά και κατά αυτή την έννοια εφαρμογές σαν το Tinder  και το Happn  ανήκουν στον έμμεσο ανταγωνισμό μας», λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης τονίζοντας όμως ότι «ακόμη και έτσι, καμία από τις όλες αυτές τις εφαρμογές δεν εστιάζει σε άτομα βλέπεις γύρω σου».
Όπως σημειώνει αυτό είναι το και το καινούριο και πρωτοποριακό στοιχείο που εισάγει η εφαρμογή. Η άμεση σύνδεση δηλαδή με άτομα που σου φαίνονται ενδιαφέροντα με οποιονδήποτε τρόπο και είναι κοντά σου και μέσω των κοινωνικών τους προφίλ (Facebook, Instagram και Snapchat). «Σου παρέχουμε έναν τρόπο να καταλάβεις εάν όντως έχεις κοινά ενδιαφέροντα μαζί τους», λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο όμως είναι για νέα παιδιά να δημιουργήσουν από την αρχή μία εφαρμογή; «Δύσκολο δεν είναι τόσο το να φτιάξεις ένα application, δύσκολο είναι να καταλάβεις τι ζητάει ο κόσμος από μια εφαρμογή και να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό application το οποίο θα χρησιμοποιεί καθημερινά. Η έμφαση στη λεπτομέρεια, ειδικά στο κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη είναι κάτι που θεωρούμε απαραίτητο για να βγάλεις κάτι πραγματικά ωραίο και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλαμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια», λέει ο Παντελής Ιερωνυμάκης τονίζοντας στο ότι αυτό τον μήνα «κλείνουν» ένα χρόνο δουλειάς πάνω στο Winks.
Η Android εφαρμογή του Winks είναι διαθέσιμη στο Google Play Store στο ακόλουθο link.
iefimerida