Latest News

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ : Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το πόρισμα

Μια ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη σχετικά με το πόρισμά των ελεγκτών για το διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Πειραιά, που παραδόθηκε...
πριν λίγες ημέρες στο δήμαρχο, όπως αποκάλυψε το Reportaz Net και μετά ακολούθησαν κι άλλοι...
(ΕΔΩ)(ΕΔΩ) (ΕΔΩ)
Με αφορμή το διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περίοδο 2003 έως 2012, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αφορά την περίοδο από το 2003 έως και το 2012. Μόλις την Παρασκευή 9/10, παραδόθηκε στην Δημοτική Αρχή το πόρισμα από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο εκθέτονται τα ευρήματα και γίνονται συστάσεις επί των ευρημάτων για προσκόμιση επιπλέον στοιχείων. 

Από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα φτάνοντας το συντομότερο στα τελικά της συμπεράσματα, κάτι που πρώτοι από όλους επιθυμούν και δικαιούνται οι δημότες του Πειραιά. 
Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή, εφόσον υπάρξουν ευθύνες που τελικώς καταλογισθούν, θα είναι αμείλικτη, καθώς ο Δήμος Πειραιά θα πρέπει και θα γίνει παράδειγμα διαφάνειας και σωστής λειτουργίας.
Ως νέα Δημοτική Αρχή παραλάβαμε ένα Δήμο σε παρακμή με σοβαρά οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα και με αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, παλεύουμε καθημερινά. Δυστυχώς τα ευρήματα του πορίσματος, τα οποία χρήζουν βεβαίως περαιτέρω διερεύνησης, μας εκπλήσσουν κυρίως ως προς το εύρος τους και ως εκ τούτου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τις απαντήσεις των υπηρεσιών και τα τελικά πορίσματα ώστε να γνωρίζουμε με απόλυτη ασφάλεια την κατάσταση αλλά και τις όποιες ευθύνες.

Η εντολή που έχουμε λάβει από τον Πειραϊκό λαό είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο και να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την ορθή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών και των φορολογούμενων και αυτό θα κάνουμε.” @ Μπράβο για την ανακοίνωση στο Γραφείο Τύπου! Αρκεί όσα λέει να τα κάνει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, που δεν έχουμε καμία αμφιβολία, αλλά θα περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται πράξη. Για αρχή, πάντως, θα μπορούσε ν' αναρτηθεί το πόρισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των δημοτών, αλλά και για να μην εκτεθούν και όσοι δεν φέρουν καμία ευθύνη, καθώς μαθαίνουμε πως το πόρισμα κυκλοφορεί και σε κάποια blogs...  ...