Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μπουκάλι στον Ρουπακιά πέταξε η Μάγδα Φύσσα:«Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι»


Την στιγμή που η μητέρα του Παύλου Φύσσα, αποχωρούσε από το βήμα με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι με νερό προς την πλευρά...
των κατηγορουμένων. 
Απευθυνόμενη στον δολοφόνο του παιδιού της Γιώργο Ρουπακιά του φώναξε, φανερά εκνευρισμένη και κατάχλωμη «Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι». Λίγα δευτερόλεπτα μετά, φίλος του 34χρονου μουσικού από το ακροατήριο, κοιτώντας προς την πλευρά του εδωλίου άρχισε να φωνάζει: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια π...», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».
Την θέση Μάγδας Φύσσα πήρε η αδελφή του Παύλου, Ειρήνη Φύσσα ωστόσο μετά από λίγα λεπτά ζήτησε να βγει έξω.
Η δίκη διακόπηκε για τις 8 Οκτωβρίου.
«Αφήστε τη να μιλήσει»
Νωρίτερα δημιουργήθηκε κι άλλη ένταση και υπήρξε νέα διακοπή την ώρα της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, όταν η φασαρία από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων προκάλεσε την ενόχληση της μάρτυρος.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο πως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προκαλούν οχλαγωγία και δεν την αφήνουν να μιλήσει. Τότε άρχισε να φωνάζει και ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης. «Αφήστε την να μιλήσει! Επίτηδες το κάνετε!», είπε ο κ. Φύσσας με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει να μην παρεμβαίνει στην διαδικασία και να ηρεμήσει.
Ο κ. Φύσσας εκνευρισμένος γύρισε προς έναν από τους κατηγορούμενους και του είπε: «Τι με κοιτάς ρε;» και είπε στην Πρόεδρο ότι ένας κατηγορούμενος γύρισε και τον κοίταξε απειλητικά.
Τελικά, η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει, με φίλους και συγγενείς της οικογένειας Φύσσα να φωνάζουν κατά των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών, λέγοντας «αρκετά βάσανα πέρασε. Μην την βασανίζετε κι εσείς».
«Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο κοινοβούλιο»
Η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε με ερωτήσεις που δέχεται από δικηγόρο της οικογένειας. Διακόπηκε λίγο μετά τις 10.30 αφού η κα Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Λίγη ώρα αργότερα η δίκη ξανάρχισε με την κα Φύσσα να λέει: «Ήρθαν στο σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο κοινοβούλιο». Και συνέχισε: «Έχουμε ακούσει τον αρχηγό τους σε πρόσφατη δήλωση του να λέει πως είμαστε η σπορά του '45. Ε, και αυτοί Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών". Το γεγονός προκάλεσε το χειροκρότημα φίλων του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.
«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».
Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε πως οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό από τη δικογραφία υπάρχει θα προβληθεί ή θα ακουστεί στη φάση της ανάγνωσης των εγγράφων.
«Μετα τη δολοφονία ο Ρουπακιάς είπε στους αστυνομικούς: "εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι"»
Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όσα της διηγήθηκαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».
Η κ. Μάγδα Φύσσα υποστήριξε στην κατάθεσή της πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η κ. Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν' ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».
Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».
Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ' έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».