Latest News

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Αυτός θα ήταν ο μάγκας δήμαρχος...

Μπορεί να έχουμε ασκήσει κριτική στο δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την στάση του στο θέμα της πώλησης...
του ΟΛΠ.
Ωστόσο, η τακτική που ακολουθεί στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, φαίνεται να είναι λάθος από κάθε πλευρά και άποψη. 
Κατά την γνώμη μας, δεν μπορεί να πιστεύεις στο δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΠ με παραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε πολλούς ιδιώτες, να καταθέτεις πρόταση για τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου Πειραιά και να μην αντιδράς καθόλου, όταν μετά από σχεδόν ένα χρόνο στέλνει μια γραπτή απάντηση το ΤΑΙΠΕΔ. Απλά να θεωρείς σίγουρη την πώληση του ΟΛΠ και να πηγαίνεις για διαπραγμάτευση. Έτσι, είσαι χαμένος από χέρι και σε προσωπικό και σε επίπεδο Δήμου. 
(Οι δημότες βλέπουν ένα δήμαρχο που αλλάζει άποψη για ένα μείζον θέμα, που ήταν βασική προεκλογική του εξαγγελία, χωρίς καν ν' αντιδρά καθόλου). 
Κατά την άποψή μας, πάντα, θα είχε να κερδίσει πολλά περισσότερα εάν έδινε -τουλάχιστον- έναν αγώνα, καθώς ήταν ο μόνος από τους αιρετούς της περιοχής που μπορούσε να μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης του λιμανιού. Ακόμα κι αν το παιχνίδι ήταν χαμένο, όλοι θα ήταν περήφανοι στον Δήμο Πειραιά γιατί θα το είχε παλέψει κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του.
Με λίγα λόγια, οι Πειραιώτες θα έβλεπαν πως είχαν έναν δήμαρχο μάγκα που ξέρει να δίνει αγώνες για όσα πιστεύει ότι είναι για το καλό της πόλης του.
Άσε που θα έπαιρνε περισσότερα ως ανταλλάγματα. Εκτός κι αν τα έχει βρει ήδη και θεωρεί ικανοποιητικά όσα δίνουν ως ανταλλάγματα από την πώληση του ΟΛΠ...
@ Αυτός, πάντως, θα ήταν ο μάγκας δήμαρχος που θα μπορούσε να κάνει περίπατο στις επόμενες εκλογές, αλλά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ