Latest News

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Παραταξιακά ξεκαθαρίσματα στο Δήμο Πειραιά...

Παραταξιακά ξεκαθαρίσματα στο Δήμο Πειραιά προκάλεσαν τη διενέργεια του διαχειριστικού έλεγχου...
στα οικονομικά. 
Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κατσαφάδος, υποστηρίζοντας ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν ζητήθηκε με σκοπό την διαφάνεια της διαχείρισης του χρήματος.  

Αναλυτικά, με αφορμή τη συζήτηση για την έκθεση των ελεγκτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ο δημοτικός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή αναφέρει τα εξής: 
"Από τις 268 σελίδες της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου  το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή ζήτησε να γίνει ο έλεγχος για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο 2003-2010 (δηλ δημαρχία Αγραπίδη –Φασούλα). Γιατί αυτή η επιλογή?  Το 2003 ξεκίνησε να λειτουργεί ο Δήμος Πειραιά?
 Όταν όλοι μιλούσαν  για την  δημαρχιακή θητεία 1991-1998 Στέλιου Λογοθέτη και το δριμύ κατηγορητήριο που είχε απαγγελθεί για υπεξαίρεση χρημάτων , απιστία, παράβαση καθήκοντος  και όλη η δικαστική διαδικασία διήρκεσε 12 χρόνια και έληξε το 2010? Το δικαστήριο ασχολήθηκε με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης. Το διαχειριστικό ? Και όταν μάλιστα είχε ξεκινήσει διαχειριστικός  έλεγχος για την θητεία Λογοθέτη και δεν είχε ολοκληρωθεί?.
Η διαπίστωση (είναι αυτονόητη και εμφανής) ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν ζητήθηκε με σκοπό την διαφάνεια της διαχείρισης του χρήματος και μάλιστα του δημοσίου χρήματος του Δήμου και την ηθική αποκατάσταση του θεσμού της αυτοδιοίκησης  αλλά για παραταξιακά ξεκαθαρίσματα..
Απορίας άξιον είναι ότι η κάθε δημοτική αρχή παραλαμβάνει τη διαχείριση του Δήμου και δεν ασχολείται με το τι παραλαμβάνει, ούτε πρωτόκολλο παραλαβής –παράδοσης γίνεται και δεν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα οικονομικά του Δήμου, αλλά όταν τύχει και γίνει διαχειριστικός έλεγχος τότε όλα έρχονται στο φως και όλοι αναρωτιούνται  ωσάν να μη γνωρίζουν για τα πεπραγμένα".