Latest News

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Διαφάνεια ή διάλυση στο Δήμο Πειραιά;

Διαφάνεια ή διάλυση; Αυτό είναι το απίστευτο ψευτοδίλημμα που τέθηκε στη συζήτηση -παρωδία για την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου στο...
Δήμο Πειραιά.(ΕΔΩ)
Κατά την διάρκεια της τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης υπήρχαν τοποθετήσεις, κυρίως από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη, που υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και να κλείσει ή να τεθεί υπό επιτήρηση ο Δήμος Πειραιά εξαιτίας του διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά. 
Αν δεν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από τις υπηρεσίες εντός της προθεσμίας , που λήγει ένα μήνα μετά την κοινοποίηση της έκθεσης,  περί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Τότε, θα υπάρξουν ανακλήσεις παραστατικών και καταλογισμοί χρηματικών ποσών, που μπορεί να αδυνατεί να καταβάλει ο Δήμος Πειραιά. ( σ,σ. Οι πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ).
Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να είναι σοβαρός λόγος για να μην υπάρξει διαφάνεια και να μην ενημερωθούν οι δημότες για όσα συνέβαιναν στο Δήμο Πειραιά τη δεκαετία (2003-2012).
Αν δεν υπάρξει απόδοση των όποιων τυχόν ευθυνών, θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η κατάσταση όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί και θα επεκταθεί παντού στο Δήμο Πειραιά, καθώς όλοι θα γνωρίζουν πως θα μείνουν ατιμώρητοι ακόμα κι αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος.
Επιπλέον θα παραμείνουν οι σκιές σε όσους φέρονται να εμπλέκονται σε κακοδιαχείριση ή παρατυπίες στο Δήμο Πειραιά, ενώ μπορεί να μην έχουν ευθύνες, όπως τουλάχιστον διατείνονται οι ίδιοι...