Latest News

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η γυναίκα των Πετρακάκου - Μαζιώτη (ΕΙΚΟΝΑ)


Ταυτότητα και ονοματεπώνυμο στην… «Μπόνι» του «Κλάιντ»-Γιώργου Πετρακάκου επιχειρούν να βάλουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και το....
εργαστήριο DNA. 
Η «εκπαιδευμένη» γυναίκα, βρίσκεται στο πλευρό του σε δύο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, στη μία με πλατινέ περούκα και στην άλλη με καστανή, κρατώντας δυναμικά το πιστόλι δίπλα από το πόδι της.
Μετά την σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζουν την περίπτωση αυτή η γυναίκα να είναι η 36χρονη σύντροφός του. Προς το παρόν όμως το DNA της ταυτοποιείται μόνο πάνω στο καπέλο τζόκεϊ, που φορούσε ο Πετρακάκος στην ληστεία τράπεζας του Χολαργού, όπου σκότωσε έναν 39χρονο αστυνομικό, χωρίς αυτό το στοιχείο να σημαίνει ότι συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία αλλά ότι από τότε ήταν σύντροφοι, φίλοι ή γνωστοί.
H φωτογραφία της ξανθιάς λησταρχίνας του Γιώργου Πετρακάκου, όταν παίρνει το «βάπτισμα του πυρός», σε ληστεία τράπεζας στο Γαλατά Τροιζηνίας στις 11 Αυγούστου 2011, με λεία 124.000 ευρώ. 
Σε αυτή φαίνεται να καλύπτει τα νώτα του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος απειλεί τους υπαλλήλους για να ανοίξουν χρηματοκιβώτιο και ταμεία. Μένει σε σημείο που μπορεί να εποπτεύει όλο τον χώρο. Φορά περούκα, πλατινέ χρώματος, γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, καρό ασπρόμαυρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Έχει περάσει χιαστί στο λαιμό της μία τσάντα και στο δεξί της χέρι κρατά χαμηλά ένα πιστόλι. Μεταμφιεσμένος είναι και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα  για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος. Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Η «τουρίστρια» στις Σπέτσες

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την «παρθενική» της εμφάνιση, η «ξανθιά» γυναίκα εμφανίζεται στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία πάνω από 500.000 ευρώ. Σε αυτή φαίνεται να συμμετέχουν ο Γιώργος Πετρακάκος, Νίκος Μαζιώτης, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.
 Η συγκεκριμένη γυναίκα, στις 16 Ιουλίου 2012 μπαίνει στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών, μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στέκεται κοντά στην είσοδο της τράπεζας καλύπτοντας τις κινήσεις των υπολοίπων. Έχει καστανά μαλλιά, πιθανόν περούκα, φορά σκούρα γυαλιά ηλίου, γκρι μακό κοντομάνικο μπλουζάκι με λογότυπο, μαύρο κολάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια ενώ έχει χιαστί μία μαύρη τσάντα. Στο αριστερό της χέρι φορά μαύρο γάντι, ενώ στο δεξί, το πιστόλι χαμηλά κοντά στο σώμα της.  
Οι τέσσερις ένοπλοι ανάμεσά τους και η γυναίκα μπήκαν στην τράπεζα, ως παραθεριστές,  ενώ ο πέμπτος ακριβώς απ’ έξω, καθώς το αστυνομικό τμήμα ήταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Οι ληστές κρατούσαν πιστόλια. Είχαν φθάσει στο νησί με δύο μοτοσυκλέττες κι από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν έλθει με φερυ μποτ το προηγούμενο απόγευμα από το Πόρτο Χέλι. Ωστόσο από τις έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς σε όλο το νησί δεν βρέθηκε το κατάλυμα τους. Άρπαξαν από ταμεία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, μετά από πολλά λεπτά παραμονής στο εσωτερικό της τράπεζας,  περισσότερα από 500.000 ευρώ. Επειδή σε κοντινή απόσταση ήταν το αστυνομικό τμήμα, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Διέφυγαν με τις μοτοσυκλέτες τις οποίες άφησαν σε παραλιακή περιοχή και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας όπου πυρπόλησαν το σκάφος.
Η γυναίκα «τρομοκράτης»
Γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά εμφανίζεται σε δύο τουλάχιστον ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, πίσω από το τιμόνι οχημάτων με τα οποία διέφυγαν οι δράστες των επιθέσεων. Ο επιχειρησιακός πυρήνας της Ο.Λ.Α., της «θυγατρικής» του Επαναστατικού Αγώνα και δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη από την επαφή του με τους ποινικούς «συνεταίρους», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, είχε… άρωμα γυναίκας από τις πρώτες ενέργειές της. Στις 14 Ιανουαρίου 2013, την εντοπίζουν στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, και στην «γαζωματική» επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ στις 12 Δεκεμβρίου 2014, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.
Στη θέση του οδηγού του κλειστού φορτηγού, που περίμενε του «πολυβολητές» της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν. Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες.

 Η γυναίκα του «Σωτηρία»

Η σύλληψη του ζευγαριού έχει προκαλέσει την έρευνα για το ενδεχόμενο συμμετοχή τους στην ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 25 Ιουνίου 2015. Αυτή η ληστεία δεν έχει αποκλειστεί να ήταν ένα «ρίσκο» της Πόλας Ρούπα, αν και στο κάδρο των υπόπτων ήταν και η «λησταρχίνα» του Πετρακάκου με τη συμμετοχή και του ίδιου. Ανεξάρτητα αν οι ενδείξεις συμμετοχής της Ρούπα στη ληστεία συμπληρωθούν με στοιχεία, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει βρει καταφύγιο στην Αττική.
Η γυναίκα ύψους περίπου 1,65, ηλικίας περίπου 45-50 χρόνων, σύμφωνα με τις περιγραφές, κανονικής σωματικής διάπλασης, που φορούσε περούκα, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμα ρούχα, απείλησε με πιστόλι την υπάλληλο και την ανάγκασε να μπουν μαζί στην τράπεζα. Είχε σακίδιο πλάτης και τα χέρια της ήταν καλυμμένα με… πετσέτες. Παρέμεινε 12 λεπτά της ώρας στην τράπεζα μέχρι να πάρει τα χρήματα του χρηματοκιβωτίου και του ΑΤΜ, περίπου 125.000 ευρώ. Επιβιβάστηκε σε ένα πρόσφατα κλεμμένο λευκό Νισάν Σάνι, που οδηγούσε συνεργός της. Στου Παπάγου, το πυρπόλησαν μέσα σε αλσύλλιο της περιοχής. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στη συνέχεια το «ζευγάρι» επιβιβάστηκε σε κλειστό φορτηγάκι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ψυχραιμία και η άνεσή της, έδειχναν γυναίκα που το είχε κάνει ξανά…
 Η «καμικάζι» του Επαναστατικού Αγώνα
 Άρωμα γυναίκας είχαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο της οδού Καλλιφρονά στην Κυψέλη, όπου χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Αντώνης Σταμπούλος.
Πρόκειται για τον 32χρονο, συνοδοιπόρο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, ο οποίος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως το «δυνατό χαρτί» της οργάνωσης καθώς ήταν μέχρι τη σύλληψή του «φάντασμα» για τις αρχές.
Μετά την σύλληψή του την 1η Οκτωβρίου 2014, όταν επιχειρούσε να πάρει από γκαράζ στον Βύρωνα, τη σκάρα του οχήματος που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Στο εσωτερικό του, μεταξύ άλλων υπήρχαν δύο κράνη μοτοσυκλετιστή. Σε ένα από αυτά υπήρχε μίγμα γενετικού υλικού, από το οποίο προέκυπτε γενετικός τύπος γυναίκας. Το εργαστηριακό αυτό αποτέλεσμα συνδεόταν με καταθέσεις γειτόνων που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις οποίες στην πολυκατοικία έμπαινε συχνά μαζί με τον Σταμπούλο μία γυναίκα.
Το dna που εντοπίστηκε τότε μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων, καθώς θα εξεταστεί το κατά πόσο ταυτοποιείται ή όχι με γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της περασμένης εβδομάδας στο Βόλο.
Μέχρι να γίνει η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου, της 36χρονης συντρόφου του και των δύο αδελφών από την Αθήνα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν είχε καταφέρει να ταυτοποιήσει το dna της οδού Καλλιφρονά με γενετικούς τύπους ατόμων που βρίσκονται στην τράπεζα dna της ΕΛ.ΑΣ..

Ο Θεοφίλου για Δραβίλα

Μετά τη σύλληψη της αδερφής του Τάσου Θεοφίλου, στο πλευρό του Γιώργου Πετρακάκου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θυμήθηκαν πως στις 7 Φεβρουαρίου 2013, τρεις μόλις μέρες μετά την έναρξη απεργίας πείνας του Σπύρου Δραβίλα, που διεκδικούσε την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Δομοκού, ο Τάσος Θεοφίλου δημοσιοποίησε εκτενή επιστολή αλληλεγγύης και συμπαράστασης για το «δίκαιο αίτημα» του συγκρατούμενου του. Με τίτλο «Για το δόγμα μηδενικής ανοχής και την απεργία πείνας του Σπύρου Δραβίλα», ο Τάσος Θεοφίλου μετά από μία ανάλυση περί «δικαιοσύνης» αναφέρθηκε στον μετέπειτα πρωταγωνιστή της κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο, μαζί με τους Σπύρο Χριστοδούλου και Γιώργο Πετρακάκο.
«Ο Σπύρος Δραβίλας είναι καταδικασμένος και εκτίει την ποινή του ως ο άνθρωπος που προσγείωσε για πρώτη φορά ελικόπτερο στο προαύλιο του Κορυδαλλού οδηγώντας δύο κρατούμενους (Β. Παλαιοκώστας, Α. Ριτζάι) στην ελευθερία. Ο ίδιος αρνείται τις ‘κατηγορίες’ όμως έστω και μόνο ύποπτος να ήταν για μια τόσο μεγαλόπρεπα ευγενική πράξη είναι αρκετό. Είναι αρκετό για να ερμηνεύσει την εκδικητική μανία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών απέναντι του. Είναι αρκετό για να έχει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλων όσων εκείνο το καλοκαιρινό απόγευμα του 2006 χαμογέλασαν συνειδητοποιώντας ότι τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…» έγραφε χαρακτηριστικά ο Τάσος Θεοφίλου.
Ο Σπύρος Δραβίλας, πήρε την πολυπόθητη άδεια, και δεν επέστρεψε ποτέ από αυτή. Από τις αρχές Ιουνίου 2013 ήταν δραπέτης έως τον περασμένο Ιούνιο, όταν αυτοκτόνησε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο κρησφύγετο της Ν. Αγχιάλου Βόλου.
«Διστομίτες» και στην Πάρο
 Κάποιοι από τους ληστές του Διστόμου ήταν και στην αιματηρή ληστεία της Νάουσας Πάρου τον 10 Αύγουστο του 2012, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας από τους ληστές είχε σκοτώσει τον 53χρονο οδηγό ταξί, Δημήτρη Μίχα, γαμπρό της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. «Ήταν μία σύμπραξη ποινικών με "πυρήνες"-ληστές του Βελβεντού» αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης. Οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί ισχυρίζονται πως στη ληστεία της Πάρου υπάρχουν κάποια στοιχεία, που πιστοποιούν τη συμμετοχή του Σπύρου Χριστοδούλου, ενδεχομένως και του Γιώργου Πετρακάκου, μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους.
Μετά τη ληστεία και τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, οι δράστες διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το 2010 και είχε εμφανιστεί σε απόπειρα ληστείας στο Ελληνικό Αττικής. Αυτό το αυτοκίνητο μάρκας Όπελ Κόρσα, στο οποίο υπήρχε παρουσία γυναίκας, το έκαψαν οι δράστες στην περιοχή Αμπελά Πάρου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως στη συνέχεια κάποιοι από τους δράστες επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με κατεύθυνση κάποια ερημική ακτή άλλου κοντινότερου νησιού των Κυκλάδων με πιθανότερο αυτό της Νάξου. Σε όλη αυτή την πορεία, οι ίδιες αστυνομικές πηγές, διαπιστώνουν παρουσία του Σπύρου Χριστοδούλου, ίσως και του Γιώργου Πετρακάκου. Από εκεί και έπειτα, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι γύρισαν στην Αθήνα με πλοία της γραμμής.

 Οι... μαύροι Διστομίτες

Η δράση των μετέπειτα «Ληστών του Διστόμου», ξεκινά μεμονωμένα και σταδιακά εξελίσσεται με συνεργασίες και προσθήκες, από τις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό όταν ο Γιώργος Πετρακάκος και ένας συνεργός του σκοτώνουν σε ληστεία τράπεζας 39χρονο αστυνομικό που εκτός υπηρεσίας δούλευε παράνομα σε εταιρεία ασφαλείας.
Από εκεί και έπειτα συνεχίζουν τη δράση τους στην Πελοπόννησο, επανέρχονται στην Αττική, συνεχίζουν στην Πελοπόννησο, επανέρχονται στην Ανατολική Αττική και μετά τη ληστεία του Διστόμου φεύγουν από το ορμητήριο της Νέας Μάκρης και κατευθύνονται στο Βόλο, όπου βρίσκονται τα «οικογενειακά λημέρια» του Γρηγόρη Τσιρώνη και Γιώργου Πετρακάκου τα τελευταία χρόνια.
Οι αστυνομικοί «βλέπουν» Χριστοδούλου και Πετρακάκο σε ληστεία τράπεζας στις Σέρρες στις 31 Μαρτίου 2010 και ακολουθούν αυτές στο Πορτοχέλι στις 23 Ιουλίου 2010 και στο Διακοφτό Κορινθίας στις 13 Αυγούστου 2010.
Η «μετεγγραφή» του Γρηγόρη Τσιρώνη και του Μάριου Σεϊσίδη από τους «ληστές με τα μαύρα» σε αυτούς του Διστόμου, γίνεται ορατή στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στις 20 Απριλίου 2011, όταν ο 1ος εντοπίζεται με ξυρισμένο κεφάλι και γυαλιά ηλίου να συμμετέχει με τους «διστομίτες» στη ληστεία τράπεζας στα Λουτρά Αιδηψού, με λεία περίπου 500.000 ευρώ, από την οποία φαίνεται να διαφεύγουν με φουσκωτό σκάφος δια θαλάσσης. «Ληστές με τα μαύρα» και «Διστομίτες» με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διαπράττουν ακόμη 18 ένοπλες ληστείες. Η συνολική λεία τους την τελευταία επταετία, κυμαίνεται στα 10.000.000 ευρώ.
Ακολουθούν οι παρακάτω ληστείες: Ν. Ηράκλειο Αττικής (27/10/2011), Π. Φάληρο (16/11/2011), Κρανίδι (28/12/2011), Νεμέα (30/5/2012), Σπέτσες (16/7/2012), Ακράτα (20/12/2012), Μέθανα (26/7/2013), Βελεστίνο (14/8/2013), Ωρωπό (31/1/2014), Κλειτορία (10/3/2014), Συκούριο (5/6/2014), Μαραθώνα ((1/7/2014), Σαρωνίδα (8/8/2014), Δίστομο (22/8/2014), Φαρκαδόνα (2/4/2015) και Αμπελώνα Λάρισας (30/4/2015).
Η ληστεία της... Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.), την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου του 2013, στο Βελεστίνο Βόλου, επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα, μετά τον εντοπισμό του σπιτιού στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς στην Αγχίαλου Βόλου.
Πιστοποιημένες συμμετοχές του Νίκου Μαζιώτη υπάρχουν στις ληστείες των Σπετσών, Μεθάνων, Ακράτας και Κλειτορίας Αχαίας, αν και υπάρχουν ενδείξεις πως ήταν και σε αυτή της Νεμέας. Στη ληστεία της Κλειτορίας, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό, δεν φαίνεται να είχε μαζί του κάποιων από τους προηγούμενους συνεργούς του αλλά κάποιον άλλο, που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προσομοιάζει με τον Αντώνη Σταμπούλο.

"Εφοπλιστής" και «Στρατιωτικός»

 Η ευρηματικότητα αμφίεσης όλων των μελών της «μικτής» ομάδας ληστών και αντιεξουσιαστών, κατά την διάρκεια των ληστρικών επιδρομών ήταν χαρακτηριστική όπως η άνεση κινήσεων, η ψυχραιμία και η εμφανής σιγουριά της μεγάλης «δύναμης πυρός» από την ομάδα υποστήριξης σε ενδεχόμενη αστυνομική προσέγγιση. Χαρακτηριστικό αυτής της σιγουριάς, τουλάχιστον στην επαρχία, ήταν η παραμονή τους στα υποκαταστήματα για χρονικό διάστημα που κυμαινόταν από 15 λεπτά έως και 30 λεπτά!
Πότε ήταν υδραυλικοί, άλλοτε ελαιοχρωματιστές, μία με περούκα με μακριά μαλλιά, άλλοτε με μάσκες σιλικόνης ή τουρίστες με πετσέτες στους ώμους. Ο Πετρακάκος στη ληστεία των Μεθάνων, έκανε το «σκηνοθέτη» με βαμμένα ξανθά μαλλιά και γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό. Σε άλλη περίπτωση έκανε τον «εφοπλιστή» με καλό κουστούμι, σαμσονάιτ στο χέρι και... πούρο στο στόμα!
Χαρακτηριστική είναι η αμφίεση του Γρηγόρη Τσιρώνη, στη ληστεία του Συκούριου Λάρισας στις 5 Ιουνίου 2014, όπου εμφανίζεται ως ένας «άψογος στρατιωτικός», που στην εξέλιξη της ληστείας γίνεται ο πιο απειλητικός. Φορούσε παντελόνι παραλλαγής, αντίστοιχο χιτώνιο, στρατιωτικά άρβυλα, στρατιωτικό τζόκει, γυαλιά ηλίου και... πρόσθετο μουστάκι. Μαζί του ο Σπύρος Δραβίλας και ο Σπύρος Χριστοδούλου επίσης μεταμφιεσμένοι πιο... απλά.
Ο «ψηλός φαντάρος» άμεσα παίρνει τον διευθυντή και με την απειλή όπλου του υποδεικνύει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Κανείς δεν πατά το κουμπί του συναγερμού. Ο διευθυντής ακολουθεί τη διαδικασία για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου που διαρκεί 10 λεπτά. Όταν ο χρόνος περνά, ο διευθυντής έπρεπε να πληκτρολογήσει τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα. Πολύ πιθανόν εξαιτίας της εύλογης ταραχής του κάνει λάθος τον αριθμό.
Αυτό το λάθος προϋποθέτει άλλα 10 λεπτά αναμονής, προκειμένου να προβεί στην ίδια διαδικασία πληκτρολόγησης. Ο «φαντάρος» Γρηγόρης Τσιρώνης εκνευρίζεται και τον ρωτά: «Πάτησες τον συναγερμό;». Ο διευθυντής του εξηγεί τι είχε συμβεί, με τον δράστη να του λέει απειλητικά: «Άμα δεν ανοίξει θα φας σφαίρα στο κεφάλι». Μετά από 27 λεπτά, οι δράστες αρπάζουν 150.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και 20.000 ευρώ από το ΑΤΜ. Το Toyota Avensis με το οποίο διέφυγαν ήταν κλεμμένο έξι μήνες νωρίτερα από την Αττική. Το έκαψαν ένα χιλιόμετρο μακριά από την τράπεζα και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο...