Latest News

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σε γυμναστήρια θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες - Δείτε τι (δεν) κάνει ο Δήμος Πειραιά...


Σε γυμναστήρια δήμων αναμένεται να φιλοξενηθούν οι μετανάστες που φθάνουν καθημερινά από τα νησιά, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται...
η κυβέρνηση.  
 Η φιλοξενία αυτή θα διαρκέσει μέχρι να κατασκευαστούν νέες δομές φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες που βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας μεταφέρθηκαν, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Μετανάστευσης, στο Τάε Κβον Ντο, αλλά ο χώρος θα πρέπει να εκκενωθεί σύντομα καθώς από τις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.  
 Πληροφορίες  αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με δήμους για να χρησιμοποιηθούν τα δημοτικά γυμναστήρια έως ότου φτιαχτεί μία ακόμα δομή φιλοξενίας εκτός του Ελαιώνα.  
 Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσει σε λίγο το  «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μεταφέρει από τη Μυτιλήνη 2.477 μετανάστες. 
Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των μεταναστών που με λεωφορεία του ΟΛΠ θα μεταφερθούν στον ηλεκτρικό σταθμό.   
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» με 1.300 μετανάστες από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Χθες, το πλοίο «Βlue Star Patmos» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.922 μετανάστες.  
 Στη Λέσβο όμως η κατάσταση παραμένει τραγική καθώς χθες οι πρόσφυγες που καταφθάνουν συνεχώς στο νησί παρέμεναν για τρίτη ημέρα χωρίς σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας, καθώς και στον Καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Λέσβου. Οι πρόσφυγες σιτίζονται με τη βοήθεια των εθελοντών.   Επιχειρηματίες των κέτερινγκ που διένειμαν τα γεύματα ανέφεραν ότι τους είπαν πως η σίτιση θα σταματήσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ενώ την ίδια ώρα τους χρωστάνε μεγάλα ποσά. Εξακολουθούν, όπως λένε,  να παρέχουν δωρεάν μερίδες φαγητού σε γυναίκες, παιδιά και στους ασθενέστερους.
@ Μήπως ο Δήμος Πειραιά πρέπει να σταματήσει να κάνει το κορόιδο και ν' ανέβει "στα κάγκελα" για το μεταναστευτικό πριν είναι αργά;