Latest News

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί λένε «Όχι» στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - Το κορόϊδο συνεχίζει να κάνει ο Δήμος Πειραιά

Στα "κάγκελα" για τη χωροθέτηση ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της...
ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο είναι ο δήμος Λαυρεωτικής. 
Ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ακατάλληλες για τη φιλοξενία προσφύγων, καθώς συνορεύουν με μία ενεργή βιομηχανία παραγωγής εκρηκτικών (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).  
Παράλληλα σημειώνει ότι έλαβε τη δέσμευση από τον υπηρεσιακό υπουργό Επικρατείας Λευτέρη Παπαγεωργακόπουλο, ότι δεν θα προχωρήσει η δημιουργία του κέντρου μέχρι τις εκλογές και το θέμα θα ξανασυζητηθεί με τη νέα κυβέρνηση «ώριμα και ψύχραιμα».  
 Πάντως δεν είναι μόνο το θέμα της επιλογής του χώρου που προβληματίζει το δημοτικό συμβούλιο αφού με απόφαση του τάχθηκε αρνητικά στη δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας σε όλη την περιοχή.      
«Η απόφαση του δήμου είναι ξεκάθαρη, όμως από την άλλη πρόκειται για ένα πρόβλημα εθνικό, κρίσιμο και φλέγον, οπότε πρέπει να το δούμε ως ζήτημα με εθνική σημασία» παραδέχεται ο κ. Λουκάς και συμπληρώνει: «Το Λαύριο από τη δεκαετία του '50 έχει εμπειρία με τους πρόσφυγες, λειτουργεί Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην περιοχή και έχουμε αγκαλιάσει τους ανθρώπους αυτούς. Το Λαύριο δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστική πόλη».  
 Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας προανήγγειλε την ίδρυση δυο νέων κέντρων φιλοξενίας σε Λαύριο και Σίνδο και ανέφερε χαρακτηριστικά:ό"Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του ότι οι πρόσφυγες είναι καλοί, αρκεί να μην είναι σε μας".

@ Αντίθετα, ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να κάνει το κορόϊδο στο θέμα των μεταναστών, ενώ έχει βουίξει ο τόπος ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κέντρο προσφύγων στην πόλη...