Latest News

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής επαναλαμβάνεται, την Τρίτη... 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών. Ήδη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου θα είναι έτοιμη έως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποφασίσει τη μεταφορά της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο.
Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, σε αίτημά τους που είχαν απευθύνει προς στο δικαστήριο, είχαν ζητήσει από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως είχαν υποστηρίξει, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει, ρητά, ότι εάν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα, το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει τη μεταφορά της δίκης.
Εξάλλου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.