Latest News

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το κώλυμα με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα


Μπορεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας ν' ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Facebook την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ, ωστόσο υπάρχει ένα κώλυμα για την ανάδειξη του στην ηγεσία... του κόμματος
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στο facebook
@Εδώ και καιρό «έπαιζε» το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα, η υποψηφιότητα του οποίου, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία, θα αποτελούσε μια βασική επιλογή συσπείρωσης του καραμανλικού μπλοκ. 
Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αντιμετωπίζει το κώλυμα εκλογής μέχρι το 2019 καθώς «προσκρούει» στο άρθρο 56 του Συντάγματος. «[...]. Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν», όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος. 
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, αλλά δεν θα βρίσκεται εντός της Βουλής για να δίνει τις κοινοβουλευτικές μάχες. 
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ως περιφερειάρχης, αντιμετωπίζει και ο Κώστας Μπακογιάννης, αλλά εκεί τη «λύση» την έδωσε, μάλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του...