Latest News

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα σενάρια για την πώληση του ΟΛΠ στον Πειραιά- Ποιες αντιφάσεις βλέπει τώρα ο Θοδωρής Δρίτσας;


Για αντιφάσεις στην πώληση του ΟΛΠ έκανε λόγο ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο αυτοτελές πλέον υπουργείο Ναυτιλίας και...
Νησιωτικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε με την απουσία των εφοπλιστικών ενώσεων και των ναυτεργατικών σωματείων. 
Σε μία τυπική τελετή, ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «σε σχέση με το 3ο μνημόνιο υπάρχουν αντιφάσεις για την τύχη των λιμανιών, των εργασιακών θεμάτων και των ασφαλιστικών» και επεσήμανε ότι «αυτές οι αντιφάσεις μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να φέρουμε εις πέρας το έργο μας».
«Θα έχουμε καινούργιες δυσκολίες», συμπλήρωσε, «αλλά θα τις ξεπεράσουμε».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας ότι «τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται και η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική κυριαρχία είναι απολύτως εξασφαλισμένες με τον υπεύθυνο ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και ειδικά του λιμενικού». 
«Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν οι πάντες και ειδικά οι εκτός Ελλάδος», υπογράμμισε.
Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ο υπουργός μίλησε αρκετά ξεκάθαρα λέγοντας ότι «θα συντάξουμε μία σύμβαση παραχώρησης, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων, των πολιτών και των δήμων», πυροδοτώντας νέα σενάρια για την τύχη που θα έχει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Χρήστος Ζώης, φανερά συγκινημένος, δήλωσε: «Φεύγω πλούσιος σε εμπειρίες και γνώσεις».