Latest News

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Καμμένος, μια συγγνώμη, πολλά ερωτηματικά


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 15 άτομα (!) λέει ότι έχει ο νέος υφυπουργός και βουλευτής στη Β' Πειραιώς Δημήτρης Καμμένος για να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του... στο διαδίκτυο.
Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος με ανακοίνωσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκε η πραγματικότητα σχετικά με τα ρατσιστικού και ομοφοβικού περιεχομένου «tweets», που συχνά-πυκνά έκανε μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter.
Επιχειρώντας να «καταλαγιάσει» τις αντιδράσεις που προήλθαν από πολλές πλευρές -και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων-, ο κ. Καμμένος διατείνεται τώρα ότι δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τις αναρτήσεις που γίνονταν από το δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Καμμένος ισχυρίζεται:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».
Εγείρει νέα ερωτήματα
Με την ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο νέος υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγείρει περισσότερα ερωτήματα, από αυτά στα οποία απαντά.

1. Εάν οι λογαριασμοί του έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές, γιατί δεν το κατήγγειλε όταν συνέβη, αλλά το κάνει τώρα, έπειτα από τη «θύελλα» αντιδράσεων που προκλήθηκαν εις βάρος του, τόσο από τα κόμματα όσο και από πολλούς πολίτες;

2. Ακόμα και αν δεν ήθελε να καταγγείλει την παραβίαση, γιατί δεν προέβη τότε σε καταδίκη των αναρτήσεων των συνεργατών του, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του;

3. Γιατί έχει ένας απλός βουλευτής 15 (!) συνεργάτες, που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα;