Latest News

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίλερ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις


Εκλογές θρίλερ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να δίνουν μάχη ...
στήθος με στήθος, με τα ποσοστά των κομμάτων να ανατρέπονται και να τα κόμματα να δίνουν μάχη για την τρίτη θέση. 
Ντέρμπι με λιγότερο από μισή μονάδα διαφορά, δείχνει ακόμα μία δημοσκόπηση, σχεδόν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μπορεί να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αλλά η διαφορά δεν ξεπερνά το 0,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO  για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Την ίδια ώρα η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά μόλις 0,3%.
Δημοσκόπηση GPO: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,2 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ

Δημοσκοπικό ντέρμπι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εντός Βουλής οι ΑΝΕΛ, σε υψηλό αριθμό 10% οι αναποφάσιστοι.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% και η ΝΔ 25,8%, διαφορά δηλαδή 0,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10%.
Στην προηγούμενη μέτρηση, η ΝΔ συγκέντρωνε 25,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25% και ακολουθούσαν η η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Στο 12,8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ως προς τη δημοτικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αυξάνει το προβάδισμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας 45%, έναντι 42,9% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40,2% αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,4%, ο Πάνος Καμμένος με 26,8%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 22,1% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,5%.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μεϊμαράκης ελάμβανε 44,3% των θετικών απόψεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) συγκέντρωνε 41,9%, ο Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι) 39,7% και η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) 39,5%. Ακολουθούσαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) με 28,2%, ο Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ) με 25,6%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (Λαϊκή Ενότητα) με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή) με 11,2%.

Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», περιέχονται, ωστόσο και άλλες εκπλήξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 25%, με τη ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 24,7%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Αμέσως μετά έρχεται το ΚΚΕ με 4,7% και εδώ ξεκινούν οι... εκπλήξεις: Η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη κατατάσσεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 4,6% πάνω από το Ποτάμι που εισπράττει 4,4%. Τέλος, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εισέρχεται στη Βουλή άνετα με 4,1%.

Εκτός Βουλής μένουν - σύμφωνα με την δημοσκόπηση - και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 2,6% (η δεύτερη έπκληξη) και οι ΑΝΕΛ του Πάνο Καμμένο με 2,6%.

Το 82% της δημοσκόπησης ψηφίζει παραμονή στο ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οριακά είναι πιο δημοφιλής με 46%, έναντι 45% του Αλέξη Τσίπρα στις θετικές ψήφους, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ακολουθεί με 39%.

Η δημοσκόπηση πάντως έγινε 8 και 9 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν το ντιμπέιτ της Τετάρτης.