Latest News

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τι αποκαλύπτουν τα αρχεία Σνόουντεν για τις υποκλοπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα


Νέα στοιχεία για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από του Αμερικανούς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων...
του 2004. 
Ωστόσο στη συνέχεια, ύστερα από την εκμετάλλευση της άδειας – που είχε εκδοθεί – από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα από τα αρχεία Σνόουντεν και μαρτυρίες στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Οι Ολυμπιακοί του 2004 στην Αθήνα επρόκειτο να είναι οι πρώτοι καλοκαιρινοί αγώνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η ανησυχία για την ασφάλεια αθλητών και επισκεπτών εκφραζόταν με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, αλλά και με συνεχείς οχλήσεις παραγόντων της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους Έλληνες ομολόγους τους.
Όπως φαίνεται από τα αδημοσίευτα, μέχρι σήμερα, έγγραφα του αρχείου Σνόουντεν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ξεκίνησαν να καταστρώνουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.
Όπως αναφέρει ένα από αυτά τα έγγραφα, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή", τουλάχιστον 4 στελέχη επεξεργάστηκαν τη στρατηγική συλλογής πληροφοριών της NSA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ήδη από το 2002 και σε συνεργασία με άλλα τμήματα της υπηρεσίας σιγουρεύτηκαν ότι μία «αναλυτική επίθεσηθα μπορέσει να υπάρξει και τα κοινωνικά δίκτυα των στόχων θα έχουν προκαθοριστεί».