Latest News

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στον ύπνο έπιασαν τον Πειραιά με τους μετανάστες- Αδιαφορία και αδράνεια από τη Δημοτική Αρχή

Στον ύπνο μοιάζει να πιάστηκε η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη στο μείζον θέμα της ροής μεταναστών από το λιμάνι...
του Πειραιά.

Εδώ και μήνες καταγράφεται καθημερινά το φαινόμενο με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να καταφθάνουν με τα πλοία της γραμμής από τα νησιά. 
Ωστόσο μόλις τώρα φαίνεται να ξύπνησαν και άρχισαν να ανησυχούν από τις πληροφορίες για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.
Έως τώρα σφύριζαν αδιάφορα και έλεγαν πως οι πρόσφυγες από τη Συρία έρχονται στον Πειραιά και φεύγουν αμέσως για να πάνε στην Ευρώπη.  
Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αλλά φάνηκε πως ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έρχεται στην πόλη. 
 Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δεν έχει ενημερωθεί καν επίσημα, ενώ έστειλε καθυστερημένα επιστολές οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί από τους αρμόδιους της κυβέρνησης. Το πιο πιθανόν εκτιμάται ότι είναι οι αποφάσεις θα ληφθούν εν ερήμην του δημάρχου Πειραιά και θα είναι εγκληματικό αν δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Πειραιά. 

Τα έγραφαν "κάποια blogs"  


Το "Reportaz" Net είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για το θέμα της μετανάστευσης, γράφοντας χαρακτηριστικά: 
"Αν η δημοτική αρχή Πειραιά δεν μπορέσει να βρει άμεσα λύση, τότε το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και τότε μάλλον θα χρεωθεί τις ευθύνες για την αδιαφορία και την αδράνεια της ν' αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών που σαρώνει το λιμάνι και την πόλη..."  ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ

@  Απλά να πούμε να εύχονται να μην γίνει το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Πειραιά...