Latest News

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά τον Δήμο Πειραιά!

Μια από τις παράπλευρες απώλειες της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών φαίνεται πως είναι και η υλοποίηση των σχεδίων της δημοτικής αρχής...


του Πειραιά. 
Αυτό τουλάχιστον διατείνεται ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο ALPHA 9,89. Μιλώντας ο δήμαρχος παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι εδώ και ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα της πόλης. 
Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές εκλογές, αναμετρήσεις), οι οποίες όπως λέει, επηρεάζουν την λειτουργία του Δήμου Πειραιά, αφού δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα, να προσλάβει νέους μόνιμους και συμβασιούχους, αλλά και να πληρώσει μισθούς ακόμη και για τις καθαρίστριες στα σχολεία.  
"Δεν έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε σοβαρά με την κεντρική εξουσία, με την Κυβέρνηση" ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Aν δεν σταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό, η δημοτική Αρχή δεν θα μπορέσει να προχωρήσει γρήγορα, καθώς υπάρχουν ανοιχτά θέματα αναφορικά με τη στέγαση των δικαστηρίων, την αξιοποίηση του λιμανιού, αλλά και με τα ΕΣΠΑ...» 


Βέβαια ο ίδιος αναγνωρίζει ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί στον Δήμο Πειραιά, καθώς εξαντλείται η ανοχή των κατοίκων που βλέπουν να περνάει ο καιρός  και να μην γίνεται τίποτα στην πόλη ή όσα πρόκειται να γίνουν προχωρούν με μεγάλες καθυστερήσεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. 

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Μώραλης, "ο δημότης δικαιολογημένα, περιμένει από τον Δήμαρχο να λύσει τα προβλήματά του. Δεν τον αφορά στο τέλος της ημέρας γιατί δεν λύνονται, περιμένει τη λύση τους. Και δεν μπορεί να ακούει συνέχεια γιατί δεν λύνονται τα προβλήματα. Έχει κουραστεί ο Έλληνας πολίτης και οι δημότες..."
@ Με λίγα λόγια, οι εκλογές βλάπτουν τον Δήμο Πειραιά ή για την ακρίβεια τη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη!!!