Latest News

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση Γαβρίλη για να εξαιρεθεί η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά από την ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Την εξαίρεση του έργου της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά από οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με ρητή αναφορά στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και...
 Ελληνικού Δημοσίου 
Αυτό ζητεί με επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, αλλά και τους αρμόδιους φορείς ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

"Η σημασία ομαλής και απρόσκοπτης εξέλιξης του έργου της «Πολιτιστικής Ακτής» αποκαθιστά την ενότητα και τη σχέση της λιμενικής ζώνης με την πόλη και τους κατοίκους, εγκαθιστά νέες ήπιες χρήσεις πολιτισμού (μουσεία), τουρισμού (κρουαζιέρα), εκπαίδευσης και αναψυχής" τονίζεται στην επιστολή και υπογραμμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να "δημιουργήσει νέες σταθερές θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα δημιουργήσει νέους χώρους πρασίνου."

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΛΠ ενώ η σημασία του έργου έχει καταγραφεί στην απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμούκαι Ανάπτυξης Λιμένων και έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό  και στηρίζοντας την ανάπλαση του  χώρου (180 στρέμματα) ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης προτείνει την άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών, για να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση, που θα διασφαλίζει την εξαίρεση της περιοχής της "Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά" στην υπό αναθεώρηση σύμβαση παραχώρησης Δημοσίου και ΟΛΠ.