Latest News

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ώρα για το πρώτο αριστερό μνημόνιο...

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που διάλεξα τον συμβιβασμό και όχι τον γκρεμόΗ κυβέρνηση αυτή δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα...
της Βουλής.

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε σήμερα ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα».  Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».
Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλουμε το χρεος πιστευοντας ότι αυτομάτως έτσι θα μειωθεί.
Τόνισε ότι «πήραμε επώδυνη επιλογή ευθύνης, κάναμε υποχώρηση, βγαίνοντας όμως όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων» και πως δεν μετανιώνει που αποφάσισε τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες".

@Ωστόσο η εντολή από το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δεν ήταν νέο αριστερό μνημόνιο, για να μην τρελαθούμε τελείως...