Latest News

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Δεν είμαστε δεδομένοι – Αν πιστεύετε ότι λύση είναι οι εκλογές, κάντε εκλογές


Μεϊμαράκης: Δεν είμαστε δεδομένοι – Αν πιστεύετε ότι λύση είναι οι εκλογές, κάντε εκλογές - MediaΚριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος επέκρινε και τη στάση της προέδρου...
της Βουλής.


Παρότι σημείωσε ότι σε πολλά από όσα λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο, τόνισε ότι η εικόνα του κοινοβουλίου σήμερα δεν είναι αντάξια της σοβαρής συζήτησης που θα έπρεπε να γίνει.
"Το πρόβλημα που δημιουργεί θεσμικά είναι πρόβλημα της Βουλής αλλά κάποιος την επέλεξε και την πρότεινε να είναι πρόεδρος της Βουλής. Εικόνα πλήρης διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κοινοβουλίου. Πάμε και για πλήρη διάλυση της χώρας που η ΝΔ θα τη σταματήσει με τη συμπαγή παρουσία της γιατί δεν έχετε το δικαίωμα αυτό", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για σουρεαλιστική εικόνα.
Για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δίνει την εικόνα του καλού παιδιού που μάχεται και για όλα φταίνε οι άλλοι.
"Το παίζετε θύμα ενώ εσείς κάνατε τις επιλογές. Δεν μπορεί να φταίνε σε όλα οι άλλοι", συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
"Ή θα βρείτε λύση από αυτή τη Βουλή ή επειδή κάποιοι υπουργοί συζητούν για πορεία στο λαό - εγώ δεν θα σας επηρεάσω είτε πω θέλω ή όχι - λέω ότι οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω", συμπλήρωσε εξηγώντας ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την οικονομία λόγω αστάθειας και αβεβαιότητας μπορεί να χρειαστούμε μετά χειρότερο μνημόνιο από αυτό.
"Μας λένε φοβάστε τις εκλογές. Όχι. Οι εκλογές είναι ωραίες αρκεί να γίνονται στην ώρα που πρέπει και όχι κάθε εβδομάδα με εκβιαστικά διλήμματα", πρόσθεσε και απευθυνόμενος πάλι ευθέως στον κ. Τσίπρα του είπε: "Να δώσετε λύση. Αν πιστεύετε ότι λύση είναι οι εκλογές κάντε εκλογές και εμείς είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε".
Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι οι βουλευτές της ΝΔ στις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου αναφέροντας πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαθαίνουν πως πολλά από αυτά που ζητούνται είναι προτάσεις της πολιτικής της κυβέρνησης και τα παρουσιάζει ως προτάσεις του κουαρτέτου ενώ πρόκειται για μέτρα που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε απορρίψει.
"Το πρώτη φορά αριστερά σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά", εκτίμησε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στο λαό, ότι υφάρπαξε τη ψήφο μερίδας του λαού και τώρα, είπε, την πληρώνουμε όλοι μαζί.
Σημείωσε επ´αυτού ότι για αυτό και οι πολίτες που μετακινούνται εύκολα έχουν ευθύνη.
"Ρωτώ τους πολίτες που έφυγαν από ΝΔ και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη. Αυτά περίμεναν; Ή ότι δεν θα πλήρωναν ΕΝΦΙΑ; Οι αγρότες τι περίμεναν; Αλλά και αυτοί οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ που έφυγαν και ψήφισαν ΑΝΕΛ τι περίμεναν; Ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του ο κ. Καμμένος στο μνημόνιο. Είστε μνημονιακοί πλέον. Δεν σας λέω γερμανοτσολιάδες αλλά μνημονιακούς. Το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν υπάρχει. Δεν μας χωρίζει τίποτα παρά μόνο αυτός ο διάδρομος", πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα συστήσει ομάδες εργασίας για την επεξεργασία σχεδίου που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ.
Υπογράμμισε σχετικά ότι όποτε πήγαμε με συγκεκριμένες θέσεις στη διαπραγμάτευση κερδίσαμε ενώ "όποτε πήγαμε με πουκάμισα έξω και χαβαλέ στιλ τα χάσαμε όλα".
Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα δώσει μάχη για τους αγρότες και αν έρθουν τον Οκτώβριο αυτά τα μέτρα που τους αφορούν χωρίς η κυβέρνηση να τα έχει διαπραγματευτεί να μη θεωρείται δεδομένη η ψήφος της ΝΔ.
Επισήμανε επίσης ότι το φορολογικό είναι εθνική πολιτική και πως η ΝΔ δεν θέτει το ζήτημα των αγροτών ως εκλογική πελατεία αλλά ως εθνικό θέμα.
"Απορώ πως δεχτήκατε το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία. Ξέρω ότι έχετε ιδεοληψία με ό,τι ιδιωτικό ακούτε. Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν το επιτρέπει ΦΠΑ. Επίσης στους φαρμακοποιούς γιατί δεν δέχεστε το γερμανικό μοντέλο; Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε; Έχετε καταλάβει ότι καταργείτε το ΕΚΑΣ. Και μας το παίζετε θύμα...", είπε επιπλέον μεταξύ άλλων και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο λαός έχει καταλάβει.
"Κάντε αυτό που πρέπει και οι πολίτες είναι δω. Ποτέ δεν τους φοβηθήκαμε τους πολίτες. Αν πιστεύετε ότι είναι αυτή η λύση, η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ", κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.