Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα - Κινδύνευσαν ζωές, απειλήθηκαν σπίτια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα - Υπό έλεγχο, έσωσαν τα  σπίτιαΣυναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή...

στην Βαρυμπόμπη.
Λίγο πριν ξημερώσει, οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να δαμάσουν τις πύρινες γλώσσες, πριν αυτές φτάσουν στα πρώτα σπίτια, θέτοντας τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.
Με το πρώτο φως της ημέρας, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, προκειμένου η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το συντομότερο δυνατόν.
Τα μέτωπα της φωτιάς ήταν δύο, με το πρώτο να βρίσκεται στην περιοχή Πηγή και το δεύτερο στην περιοχή Μοναστήρι.
Στους πρόποδες της Πάρνηθας υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και σε ορισμένες στιγμές οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση ακόμα και 150 μέτρων από τα κτίσματα.
Η φωτιά ξέσπασε στις 11.10 το βράδυ του Σαββάτου, καίγοντας  πευκόφυτη περιοχή.
Στην περιοχή, επίσης, επιχειρούν 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, ενώ στη Βαρυμπόμπη βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος κατευθύνει την επιχείρηση της κατάσβεσης.
Και οι γύρω δήμοι με υδροφόρες βοηθούν και αυτοί το δύσκολο έργο των πυροσβεστών.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, που σε καμία περίπτωση δεν διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.
Ακούστε πως περιέγραψε στον ΣΚΑΪ τις δύσκολές ώρες της κατάσβεσης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου: