Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Χάλκινη η Εθνική ομάδα Πόλο στο Παγκόσμιο


Χάλκινη η Εθνική μας ομάδα Πόλο στο Παγκόσμιο του ΚαζάνTο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα...
του Καζάν. 
Αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως δικαίως η υδατοσφαίριση θεωρείται το κορυφαίο ομαδικό άθλημα στη χώρα μας.


Δέκα χρόνια μετά την επιτυχία του Μόντρεαλ, η εθνικής μας φώναξε ξανά βροντερό παρών στην ελίτ του πόλο, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τη νίκη της 11-9 στα πέναλτι, επί της Ιταλίας.
Μάλιστα, η νίκη αυτή των διεθνών μας, τους δίνει το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου στη Βραζιλία, το καλοκαίρι του 2016. Αυτή θα είναι η 12η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς, τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ομαδικό αγώνισμα.
Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, με τον ερχομό της ομάδας στο Καζάν της Ρωσίας, είχε δηλώσει πως πρωταρχικός στόχος ήταν οι παίχτες του να ευχαριστηθούν την διοργάνωση.
Τα 13 παλικάρια της εθνικής μας, εκτός από το τεράστιο ταλέντο που διαθέτουν, απέδειξαν σε όλη την πορεία μέχρι τον μικρό τελικό, πως ήταν ενωμένοι σαν γροθιά, κάτι που φάνηκε και στους πανηγυρισμούς τους, μετά το τέλος του χθεσινού νικηφόρου αγώνα.
Από τις «παλιοσειρές», τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη και τον Μανώλη Μυλωνάκη, οι οποίοι είχαν κρεμάσει στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο και πριν από 10 χρόνια στο Μόντρεαλ, μέχρι τον «βενιαμίν», τον 20χρονο Γιώργο Δερβίση, οι παίχτες της εθνικής δείχνουν πως, αν μη τι άλλο, η ομάδα αυτή διαθέτει το «μέταλλο» για να μας χαρίσει και μελλοντικά παρόμοιες επιτυχίες.
Οι παίχτες της εθνικής: Κωνσταντίνος Φλέγκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόφορος Κολόμβος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Αλέξανδρος Γούνας, Στέφανος Γαλανόπουλος.