Latest News

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο Δήμος έβαλε λουκέτο στο νησί της Κατερίνας Λάσπα

Λουκέτο στο νησί της Κατερίνας Λάσπα και του συζύγου της: Τι συνέβηΗ Κατερίνα Λάσπα με τον άνδρα της ζωής της Νεκτάριο Νικολόπουλο -είναι μαζί από το 2006- ο οποίος διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, υπενοίκιασαν...
το νησί Υδρούσα για 25 χρόνια, όπως αναφέρει το Peoplegreece.com.

Η ίδια είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν στο Πρωινό με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα τα παρακάτω: «Διαμορφώνουμε την παραλία ώστε να μπορεί να είναι φιλόξενη για όλους. Το νησί είναι ιδιωτικό, το επινοικιάσαμε για 25 χρόνια. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, έχει τεράστιες δυσκολίες, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο γιατί έτσι μπορούμε να το απολαύσουμε όλοι».

Τώρα όμως μπήκε λουκέτο στην επιχειρηματική τους αυτή δραστηριότητα με απόφαση προσωρινής σφράγισης της εγκατάστασης στην Υδρούσα για ένα χρόνο, η οποία πρέπει να εκτελεστεί μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Αυτή την επέδωσε σήμερα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με δικαστικό επιμελητή στο αστυνομικό τμήμα Βούλας, στους φερόμενους ιδιοκτήτες και τους φερόμενους ενοικιαστές της νησίδας.

Σύμφωνα με το geitoniamou.gr, ο κύριος λόγος της σφράγισης είναι το γεγονός ότι μετά από αυτοψία της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, η οποία διενεργήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, διαπιστώθηκε, ότι έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών πλησίον των οποίων είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίστανται και χώρος τουαλετών.

Επειδή η διαπιστωθείσα χρήση αντίκειται των διατάξεων περί χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή, η οποία είναι περιοχή απόλυτης προστασίας με το ΠΔ 254/04 αλλά και σχετικής απόφασης του ΣτΕ, αποφασίστηκε η σφράγιση της εγκατάστασης.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Υδρούσας ξεκίνησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τετάρτη 5 Αυγούστου, όταν το σώμα αποφάσισε ομόφωνα, με την υπ’ αριθμ. 567/2015 απόφαση του να δώσει εντολή στην υπηρεσία δόμησης του Δήμου να προβεί σε αυτοψία στη Νησίδα Υδρούσα ελέγχοντας τη νομιμότητα των υφιστάμενων χρήσεων και να εφαρμόσει τα οριζόμενα του ν. 1650/86 και της σχετικής ΚΥΑ.

Στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2014, και περιλαμβάνουν δεκάδες έγγραφα, συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς και κρατικούς φορείς και συνολικά εκατοντάδες εργατοώρες των νομικών και τεχνικών του Δήμου.

Δήλωσε κατηγορηματικά στους παρευρισκόμενους ότι οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα δεν θα λειτουργήσουν καθώς αποτελούν οχλούσες και αντικοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες, και εξέφρασε την πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής ότι η νησίδα πρέπει να παραμείνει προστατευόμενη περιοχή χωρίς πολυκοσμία, όχληση και beach bar που οι σημερινοί φερόμενοι ως ιδιοκτήτες και διαχειριστές οραματίζονται.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του νησιού προκειμένου να εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος δημιουργίας χρήσεων που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ενημέρωσε τέλος αναλυτικά, ότι οι δύο, τεραστίων διαστάσεων, φάκελοι που περιέχουν όλα τα σχετικά έγγραφα με τα «έργα και τις ημέρες» των φερόμενων ιδιοκτητών και διαχειριστών, καθώς και λίγων ευτυχώς επίορκων κρατικών λειτουργών, στην υπόθεσης της Υδρούσας, βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στα χέρια των Ανωτάτων Εισαγγελικών Αρχών της χώρας για έλεγχοσχετικά με ποινικές, διοικητικές, φορολογικές και λοιπές ευθύνες.