Latest News

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Σάλος από ξυλοδαρμό σε κρατητήρια στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικό βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό κρατουμένου από αστυνομικούς στην ΚύπροΣάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει βίντεο που απεικονίζει δύο αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια έναν νεαρό κρατούμενο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το περιστατικό, είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2014, στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς αλλά το δεκάλεπτο βίντεο δημοσιοποιήθηκε τώρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Σπυριδάκη, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα κατηγορηθούν για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ο φάκελος θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Αστυνομίας για να προχωρήσει σε ποινική δίωξη. 
Ο κ. Σπυριδάκης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, σχετικά με το ότι οι δυο αστυνομικοί δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά το συμβάν, σχολίασε πως πρόκειται για «αμέλεια» χωρίς ωστόσο να βλέπει κάτι το «ηθελημένο». «Αυτό θα μπορούσε να γίνει από την αρχή από την Αρχή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή την ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός Κύπρου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου χαρακτήρισε το βίντεο «βίντεο της ντροπής», τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει συγκάλυψη.