Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Σάλος με το όργιο φοροδιαφυγής στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού


Σάλο έχει προκαλέσει το απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο κατάστημα που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο...
της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.


Οι ελεγκτές ανακάλυψαν  ότι το υπουργείο Πολιτισμού κλέβει την Εφορία! Τεράστιος ο διασυρμός για το κράτος που κλέβει ...το ίδιο το κράτος.
Οι υπάλληλοι του καταστήματος , δηλαδή του υπουργείου Πολιτισμού, δεν έκοβαν απόδειξη ούτε για δείγμα με την ταμειακή μηχανή να μην είναι καν δηλωμένη στην Εφορία. Το εξωφρενικό είναι οτι οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν πως είχαν εντολή "άνωθεν" να μην εκδίδουν αποδείξεις.
Οι ελεγκτές εφόσον διαπίστωσαν περισσότερες από 500 παραβάσεις σε μία ημέρα συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό ενδεχόμενων νέων φορολογικών παραβάσεων.
Η υπόθεση επιβάλλεται να έχει συνέχεια καθώς είναι γεγονός πως σε μία χώρα με εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους από τους οποίους περνούν και κάνουν αγορές εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει μόνον... 2 ταμειακές μηχανές δηλωμένες στην Εφορία!
Το "κερασάκι στην τούρτα" όμως ήρθε στη συνεχεια όταν οι ελεγκτές ρώτησαν να μάθουν σε ποιον ανήκουν οι αυτόματοι πωλητές στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο  που επίσης δεν έδιναν απόδειξη. Ουδείς δεν ήξερε να απαντήσει! Μάλιστα, κάποιος ισχυρίστηκε .οτι μάλλον ανήκουν σε κάποιον Αθηναίο.
Θέση στο παραπάνω περισταστικό πήρε η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασία Λούβη - Κίζη  η οποία ανέλαβε τη διοίκηση του Ταμείου πριν από 4 μήνες, τόνισε:«Θεωρώ ότι το ΣΔΟΕ με την έρευνα αυτή μας βοηθά στη δουλειά μας για να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα. Η υπόθεση, όπως είναι αυτονόητο, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμείς, ως Ταμείο και υπουργείο, θα πράξουμε όσα πρέπει σε ό,τι αφορά τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται».