Latest News

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Φωτιά στη Μαλακάσα: Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις και ένα χωριό


Μάχη με τις φλόγες στην ΑργολίδαΗ φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να περάσει στην Πάρνηθα, ενώ εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις...



(δυο του ΥΠΑΧΩΔΕ και μια των Μαρτύρων του Ιεχωβά).

Επιπλέον εκκενώνεται και το χωριό Μαλακάσα και οι κοντινοί οικισμοί της περιοχής. Η πύρινη λαίλαπα "καταπίνει" το πευκοδάσος της περιοχής ενώ ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος η φωτιά να περάσει την εθνική οδό και να καταλήξει στην Πάρνηθα!

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί προς την περιοχή της Πάρνηθας.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υπάρχουν πολλά διάσπαρτα μέτωπα σε εξέλιξη στην περιοχή της Μαλακάσας.


- Λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε και για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του ΥΠΑΠΕΝ και του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Μαλακάσα. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.
- Στη Μαλακάσα, η φωτιά κατευθύνεται από σκοπευτήριο προς Μήλεσι. Εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις με 130 παιδιά (όλα καλά στην υγεία τους).
Στην περιοχή επιχειρούν 2 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 11 οχήματα με 30 άνδρες.

- Η πυρκαγιά στην Μαλακάσα εκδηλώθηκε στο 43 χλμ. Από Μαλακάσα προς Ωρωπό στις 15.29 και καίει παλιό δάσος. Αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνονται οι κατασκηνώσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα απομακρύνονται τα παιδιά από 3 κατασκηνώσεις ενώ η φωτιά κατευθύνεται σε ένα λατομείο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα 10 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροπλάνα. Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από τα ανακριτικά τμήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛΑΣ.