Latest News

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τι θα γίνει με τα έργα ΕΣΠΑ στο Δήμο Πειραιά

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκονται -αυτήν την στιγμή τουλάχιστον-τα έργα του ΕΣΠΑ στο Δήμο Πειραιά, καθώς είναι...
ορατός ο κίνδυνος  να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως, με συνέπεια να απαιτηθεί από την ΕΕ να επιστραφούν τα κονδύλια.

Η χρηματοδότηση των έργων έχει παγώσει εδώ και πέντε μήνες, λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σταματήσει οι εργασίες από τους εργολάβους που εκτιμάται πως δύσκολα θα προλάβουν να ολοκληρώσουν έργα εντός των προθεσμιών. 
Το τρέχον ΕΣΠΑ έχει καταληκτική ημερομηνία στις 31 /12/2015, αλλά με τις καθυστερήσεις και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος έργα που ήταν σε εξέλιξη να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν και να απαιτηθεί από ΕΕ επιστροφή των χρημάτων και αποζημιώσεις από τους μειοδότες των έργων.
Τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν ανακύψει στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στο Δήμο Πειραιά  συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση και του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. 
Όπως ανακοινώθηκε ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την πρόθεση να προχωρήσει στην τάχιστη ολοκλήρωση έργων που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Από την πλευρά του ο γ.γ. έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (31/12/2015).
Πάντως, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλες δεν είναι καθόλου αισιόδοξες για το ΕΣΠΑ, καθώς λένε πως η ΕΕ είναι αντίθετη σε τυχόν παράταση του τρέχοντος προγράμματος όχι μόνο στην περίπτωση του Δήμου Πειραιά και γενικότερα της Ελλάδας, αλλά και για τις άλλες χώρες...
@ Για δούμε τι θα γίνει με τα έργα ΕΣΠΑ στο Δήμο Πειραιά...