Latest News

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Εικόνα πλήρους διάλυσης στο Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά - Χωρίς απαρτία ψηφίζουν τα θέματα!


Πριν καλά καλά προλάβει να συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά έχει αρχίσει να εμφανίζει...
σημάδια διάλυσης.
Ήδη στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να ψηφίζονται άρον άρον τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, χωρίς να υπάρχει καν απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. Απαιτούνται να είναι τουλάχιστον 25 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι)
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην χθεσινή συνεδρίαση έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης ν' αλλάζει τη σειρά των θεμάτων  και να ζητά από τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσο Κάρλε και Ευαγγελία Σαρρή να παραμείνουν στην αίθουσα προκειμένου να υπάρχει απαρτία. Ωστόσο όταν εκείνοι αποχώρησαν, συνέχισαν να ψηφίζουν τα θέματα! (σ.σ. Με εξαίρεση ένα θέμα που αποσύρθηκε για άλλους λόγους ...) 
Το φαινόμενο αυτό απαξιώνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι μεμονωμένο, αλλά συμβαίνει συστηματικά εδώ και τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες.
Από το Πάσχα και μετά παρατηρείται στις συνεδριάσεις να γίνονται διεξοδικές συζητήσεις στα προ ημερησίας θέματα και μετά ν' αδειάζει η αίθουσα κατά την ψήφιση των προγραμματισμένων θεμάτων. 
Την στιγμή εκείνη, παραμένουν στην αίθουσα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, το προεδρείο, ορισμένοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι (περί τα 15 άτομα), καθώς και 4 με 5 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κανονισμό δεν υπάρχει απαιτούμενη απαρτία, αν και μπορεί να εμφανίζεται στα χαρτιά, καθώς δεν καταγράφονται όλοι όσοι αποχωρούν από την συνεδρίαση του Δ.Σ. 
Το γεγονός αυτό είναι σοβαρό, καθώς μπορεί ν' ακυρωθούν ακόμα και αποφάσεις αν γίνει σχετική προσφυγή. Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει άμεσα ειδικά από την πλευρά του συνδυασμού της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" που έχει 29 δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως αν απουσιάσουν κάποιοι δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να είναι λιγότεροι από 25 παρόντες μέσα στην αίθουσα. Άλλωστε, πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο υποτίθεται πως συνεδριάζει η δημοτική ομάδα, η οποία δεν μπορεί να εμφανίζει αυτή την εικόνα διάλυσης και να χρειάζεται η παρουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει απαρτία κατά τη ψήφιση των θεμάτων... 
@ Εκτός κι αν αυτό γίνεται για κάποιο λόγο, οπότε να μας το πουν για να το γνωρίζουν οι δημότες, που τους ψήφισαν...