Latest News

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

"Άνω κάτω" στην πλειοψηφία του Δήμου Πειραιά

Μαθαίνουμε πως έχουν προκληθεί αναταράξεις στην ενότητα της σύνθεσης της Δημοτικής Παράταξης "Πειραιάς Νικητής" τον...
τελευταίο καιρό.
Ήδη έχει δημιουργηθεί έντονος προβληματισμός, αλλά και σύγχυση στην πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Πειραιά μετά την "άστοχη" θέση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και μερίδα των δημοτικών συμβούλων στο πρόσφατο δημοψήφισμα. (Αιτία ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παρασκευόπουλου). 
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με λιγότερες παρενέργειες με την ενεργό συμμετοχή αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων προερχόμενων από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ από την ίδια ομάδα της δημοτικής αρχής που στήριξε τη Φώφη Γεννηματά στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κινήματος. 

Οι κινήσεις και οι θέσεις αυτής της ομάδας έχουν ενοχλήσει άλλους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται κυρίως από την παράταξη της ΝΔ. Αυτοί πίστευαν πως συμμετείχαν σ' έναν
πολιτικά ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό και τώρα βρέθηκαν ν' αποτελούν "ουρά" του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Πειραιά.  


Ήδη υπάρχει διάχυτη η πολιτική αίσθηση κάτω στο λιμάνι ότι ο δήμαρχος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό προφίλ, εγκαταλείποντας εκείνο του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Μάλιστα, ο ισχυρισμός ότι ο δήμαρχος εμφανίστηκε ως κομματάρχης λόγω των στενών σχέσεων των οικογενειών Γ. Γεννηματά και Π. Μώραλη και της παιδικής φιλίας του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν έχει πείσει καν ούτε τους δημοτικούς του συμβούλους, πολύ περισσότερο τους δημότες του Πειραιά.

@ Αυτό βέβαια δεν θα αργήσει να φανεί και θα επιβεβαιωθεί ή όχι στο μέλλον...