Latest News

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Βίκυ Σταμάτη: Η δραματική επιστολή για τα όσα ζει στο Δρομοκαΐτειο


Βίκυ Σταμάτη: Η δραματική επιστολή για τα όσα ζει στο ΔρομοκαΐτειοΗ Βίκυ Σταμάτη μέσα από την πεντασέλιδη επιστολή της στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον...
υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, κάνει λόγο για μεσαιωνικούς και φασιστικούς περιορισμούς, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς.


Η επιστολή της έχει τίτλο «4,5 χρόνια κώφωσης» και σε αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η κυρία Σταμάτη αναφέρει ότι οι επιθέσεις που δέχεται, "επηρεάζουν δυσμενώς την προσωπικότητά μου, σε σημείο που να καταστρέφεται και να απαιτείται χρόνος πολύτιμος ως στοιχείο θεραπείας, πράγμα που αν δεν προσεχθεί, συνεπιφέρει καταστάσεις ψυχικές ανίατες».
Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει πως η υγεία της έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δρομοκαΐτειο.
Μάλιστα θέτει και δύο ερωτήματα προς τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης:
1) Γιατί η φυλακή κωφεύει; Είμαι στην κρίση σας, για ποιον λόγο δεν εκπληρώνονται τα αιτήματά μου; Από τις φυλακές;
2) Γιατί αυτή η απαράδεκτη αδικία; Γιατί αυτή η σκόπιμη κακομεταχείριση; Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταδικαστεί – όπως και η Ελλάδα- για τέτοιου είδους συμπεριφορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
Παράλληλα, η Βίκυ Σταμάτη αποκαλύπτει και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποδράσει πριν από μερικούς μήνες. Η φυγής της, λέει ήταν "το ύστατο μέσον για την ανάδειξη του κολαστηρίου μου – του κοπρώνα (φυλακές-ψυχιατρείο έναντι στο κράτος δικαίου προστασίας του πολίτη".