Latest News

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Επί 6 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!

Επί 6 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου, για το αδίκημα της απάτης...
κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι την 31-06-2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος χρησιμοποιούσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο και αντίκλητό της, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της.

Επίσης, από την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015, επανειλημμένα μετέβαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα (υπεύθυνες δηλώσεις και δικαιολογητικά κ.λπ).

Στη συνέχεια, όταν από το ταμείο του ΙΚΑ πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) από την παράνομη λήψη σύνταξης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων (130.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ενημερώθηκε το Ταμείο για τη διακοπή της σύνταξης