Latest News

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Απαγόρευση εισόδου στον Γιαννακόπουλο μέχρι το 2018»

kae-olimpiakos-anakoinosi-650
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενημέρωσε για τα όσα αποφασίστηκαν στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και αφορούν την ποινή του...
Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού  ανακάλεσε την άδεια μεταβίβασης των μετοχών του Δημήτρη Γιαννακοπουλο, προς τον Μάνο Παπαδόπουλο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση της δημοσιοποίησε την δική της οπτική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε απάντηση ανακριβών δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ενημερώσει ότι στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ της 21ης Ιουλίου 2015, κατά την οποία συζητήθηκαν και οι τροποποιήσεις του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού (ΕΠΚ) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Κατόπιν πρότασης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία των παριστάμενων μελών, η τροποποίηση του άρθρου 14 ΕΠΚ, το οποίο - σε συνδυασμό με το άρθρο 70 ΕΠΚ- προβλέπει σήμερα τη δυνατότητα συγχώνευσης των ποινών που επιβάλλονται σε αθλητές, προπονητές ή παράγοντες σε μία συνολική ποινή, η οποία αποτελείται από τη βαρύτερη από τις συντρέχουσες ποινές, επαυξημένη κατά τα τρία τέταρτα (3/4) του αθροίσματος των συντρεχουσών ποινών.
Έτσι, από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και κατόπιν της πρότασης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι αθλητές, προπονητές ή παράγοντες, στους οποίους έχουν επιβληθεί περισσότερες ποινές, μπορούν να αιτηθούν τη συγχώνευσή τους σε μία συνολική ποινή, η οποία, ωστόσο, θα αποτελείται από την βαρύτερη από τις συντρέχουσες ποινές, επαυξημένη κατά τα τρία τέταρτα (3/4) της βαρύτερης από τις συντρέχουσες ποινές.
Με την τροποποίηση αυτή και δεδομένου ότι (α) αυτή την στιγμή ισχύουν κατά του Δ. Γιαννακόπουλου ποινές απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 57 μήνες και (β) η βαρύτερη ποινή που του έχει επιβληθεί είναι 11 μήνες, ο Δ. Γιαννακόπουλος μπορεί να ζητήσει συγχώνευση των ποινών από 57 μήνες σε μία συνολική ποινή των 20 μηνών περίπου. Αντίστοιχα, πριν από την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 14 ΕΠΚ, ο Δ. Γιαννακόπουλος μπορούσε να ζητήσει συγχώνευση των ποινών από 57 μήνες σε μία συνολική ποινή των 42 μηνών περίπου.
Συνεπώς, ακόμη και μετά τη τυχόν συγχώνευση που δύναται να αιτηθεί, ο Δ. Γιαννακόπουλος απαγορεύεται να εισέλθει στα γήπεδα περίπου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, δεδομένου ότι στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου, οι ποινές που δεν έχουν εκτιθεί ολοσχερώς μεταφέρονται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η "φωτογραφική" αυτή τροποποίηση, η οποία προτάθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την επίκληση της καλής πίστης των μελών της Ένωσης, ψηφίστηκε θετικά από 9 μέλη της Γενικής Συνέλευσης (συμπεριλαμβανομένης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), υπό την επιφύλαξη της συμμόρφωσης του Δ. Γιαννακόπουλου στη συγχωνευθείσα ποινή. Λευκό ψήφισαν η Αμαλιάδα, η Ρόδος, η Κηφισιά και ο Αρκαδικός, ενώ η παραπάνω πρόταση καταψηφίστηκε από την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Τέλος, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αθλητικού Δικαστή και προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα κρούσματα απειθαρχίας και μη συμμόρφωσης στις αποφάσεις του δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ από τον Δ. Γιαννακόπουλο, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 67 ΕΠΚ περί δυσφήμισης του αθλήματος, όπου προστέθηκε η παρακάτω διάταξη:
«Εφόσον, το πρόσωπο στο οποίο έχει επιβληθεί τελεσίδικα κατά την ως άνω υπό γ’ περίπτωση η ποινή της απαγόρευσης της εισόδου σε όλα τα γήπεδα, είναι μέλος του Δ.Σ. ΚΑΕ ή ιδιοκτήτης αυτής ή με οιονδήποτε τρόπο συνδεόμενο πρόσωπο και δεν συμμορφώνεται με την εν λόγω απόφαση, αλλά εισέρχεται εντός των γηπέδων, επιβάλλεται στην ΚΑΕ, με την οποία αυτό συνδέεται, για κάθε παράνομη είσοδο αυτού εντός των γηπέδων, εκτός της πρώτης, κατά χρονική σειρά, η ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας, ανεξάρτητα από τυχόν άλλη ευθύνη αυτής.»
Δηλαδή, σύμφωνα με τις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή (βάσει των οποίων ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει χαρακτηριστεί ως άμεσα συνδεόμενο πρόσωπο και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της ΕΕΑ περί ανάκλησης της άδειας μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός λόγω εικονικότητας, από την έναρξη της νέας περιόδου και σε κάθε περίπτωση εισόδου του Δ. Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας, ανεξάρτητα από τυχόν άλλης ευθύνης αυτής ή περαιτέρω τιμωρίας του Δ. Γιαννακόπουλου.
Επισημαίνεται ότι η υιοθέτηση της παραπάνω εισήγησης του Αθλητικού Δικαστή που υποστηρίχθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, αποφασίστηκε από το σύνολο των παριστάμενων μελών, τα οποία έκριναν ότι είναι απαραίτητη η διασφάλιση της εφαρμογής των ποινών που επιβάλλονται από το δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ, δεδομένης, μάλιστα, της δυνατότητας που παραχωρήθηκε καλόπιστα στον Δ. Γιαννακόπουλο να αιτηθεί τη συγχώνευση των ποινών που του έχουν επιβληθεί, ως ανωτέρω».