Latest News

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης την Ελλάδα συνεδριάζει το Eurogroup


Με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης την Ελλάδα συνεδριάζει το απόγευμα το Eurogroup

Εν μέσω διεθνών ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Eurogroup...
στο Λουξεμβούργο  όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Το θέμα της Ελλάδας είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο - με βάση τα τελευταία δεδομένα - να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αφού η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων δεν έχει προς το παρόν κλείσει. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.
Εν τω μεταξύ, διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της υπόθεσης από το υπουργικό επίπεδο στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πιθανολογούν τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν, πάντως, οι φήμες αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του καθ´ ύλην αρμόδιου για τη σύγκλησή της, Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.