Latest News

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ημέρες Θάλασσας: Αγνοούν το κόστος στο Δ.Πειραιά!

Όποιος περίμενε να δοθεί ένας αναλυτικός λογαριασμός για το κόστος των εκδηλώσεων "Ημέρες Θάλασσες" στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τότε...
μάλλον γελάστηκε!
Το θέμα έθεσε η Μαρία Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας" (αν και δεν έμεινε έως το τέλος της συνεδρίασης), αλλά και ο Αντώνης Καλογερόγιαννης (είχε εκφράσει και δημόσια την απορία (ΕΔΩ).
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι οι μόνοι που έχουν μπερδευτεί μετά από όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των εκδηλώσεων που έγιναν με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.(ΕΔΩ) 
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κανείς δεν έγινε σοφότερος, καθώς δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το κόστος των εκδηλώσεων. Όπως αναφέρθηκε, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έσοδα από τις χορηγίες και δεν μπορούν ακόμα να υπολογίσουν πόσα χρήματα θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά.
 Ωστόσο ψηφίστηκαν τα τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσαν δαπάνες για τις Ημέρες Θάλασσας, συνολικού ύψους σχεδόν 60.000 ευρώ.(ΕΔΩ) 
Αξιοσημείωτο είναι ότι το κάθε ένα από τα ποσά ήταν λίγο κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ για απευθείας ανάθεση, γεγονός που επισημάνθηκε στην συνεδρίαση, αλλά δόθηκε η απάντηση πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην έγκριση και εκταμίευση, καθώς έχει γίνει προσυνεννόηση με την Επίτροπο.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε και μια ...επική παρέμβαση από αντιδήμαρχο ο οποίος υποστήριξε το αμίμητο ότι τα 45.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής αφαιρούνται από τα 60.000 ευρώ και έτσι μειώνεται στα 15.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Πειραιά!!!
@Τέλος πάντων, ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το ακριβές κόστος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διαφάνειας του Δήμου Πειραιά...