Latest News

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Καλά έτσι ψηφίζουν τα θέματα στο Δήμο Πειραιά;

"Παιδική χαρά" θύμισαν όσα έγιναν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, αποκαλύπτοντας πως ψηφίζονται τα θέματα που αφορούν...
τους δημότες.  
Η αίθουσα του 7ου ορόφου ήταν σχεδόν άδεια ύστερα από δύο ώρες συζήτηση στα προ- ημερησίας θέματα. 
Εκείνη τη στιγμή ήρθε προς συζήτηση το θέμα: «Σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών, για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά από τον ΟΑΣΑ».
Το θέμα χαρακτηρίστηκε πως ήταν αρκετά σοβαρό, καθώς αφορούσε στην εξυπηρέτηση των κατοίκων με τη δημοτική συγκοινωνία, όπου σήμερα παρατηρούνται πολλά προβλήματα.

Οι δημοτικές παρατάξεις θα έπρεπε να προτείνουν εκπροσώπους για την επιτροπή. Η παράταξη της πλειοψηφίας είχε λίστα με εκπροσώπους, αλλά δεν είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αργουδέλης και Καλογερόγιαννης! (Άλλος έκανε την εισήγηση των ονομάτων κι άλλος είχε την ευθύνη για τα οχήματα της δημοτικής συγκοινωνίας). 

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν πως δεν ήταν προετοιμασμένες για να προτείνουν ονόματα, καθώς έπρεπε να είναι τεχνοκράτες, ώστε να έχει νόημα η εκπροσώπησή τους στην επιτροπή. 
Έτσι συμφώνησαν να ψηφιστεί το θέμα και να προστεθούν μετά τα υπόλοιπα ονόματα. 
Τότε όμως τέθηκε θέμα με την εκπροσώπηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καρβουνάς πρότεινε να μην εκπροσωπηθούν, όπως είχε συμβεί και με τα ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων. ( Σ.Σ. Είναι πρωτοφανές να μην υπάρχει εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στα Δ.Σ των ΟΠΑΝ, ΚΟΔΕΠ, ΔΗΡΑΠ, αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα...)
Η επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη πρότεινε να προχωρήσουν, χωρίς αποκλεισμούς, αφού μπορούν να συμπληρωθούν αργότερα τα ονόματα των εκπροσώπων. 
Όμως ο αντιδήμαρχος επέμεινε και ζήτησε να πει το θέμα σε ψηφοφορία, κάτι που συμμερίστηκε και ο δήμαρχος, παρά το γεγονός ο προεδρεύων Πέτρος Κόκκαλης προσπάθησε να προχωρήσει τη διαδικασία για να μην δημιουργηθούν "άλλα θέματα". 
Τι εννοούσε; Απλά να πούμε πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε απαρτία! Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι δεν ξεπερνούσαν τους 20 μέσα στην αίθουσα. Όπως φάνηκε από την κάμερα της web tv, δέκα ήταν στα κεντρικά έδρανα, επτά στα αριστερά και τρεις στο προεδρείο.
Κάπως έτσι ψηφίζονται τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. 
@Μιλάμε για την παιδική χαρά της Κοραή...