Latest News

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική, είναι… κόλαση!

giogka-650
Ορθόδοξοι γιόγκι όλου του κόσμου μετανοείτε. Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε, γιατί αν έρθει η Δευτέρα Παρουσία και δεν το έχετε κάνει σας μένει μόνον ο δρόμος...

της Κόλασης.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μια εντυπωσιακή της παρέμβαση στα σοβαρότατα παγκόσμια προβλήματα καταδικάζει ως απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη τη γιόγκα.
Με αφορμή, την καθιέρωση από τον ΟΗΕ, της 21ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής».
Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.