Latest News

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

"Κύματα" από μετανάστες σαρώνουν τον Πειραιά - Αδιαφορία και αδράνεια από τη Δημοτική Αρχή

 «Το κέντρο της πρωτεύουσας χρησιμοποιείται απροκάλυπτα ως μια χοάνη που μέσα της επιχειρείται να χαθούν οι φόβοι, οι ελπίδες και εν τέλει τα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων», επισημαίνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης....  Nikos Libertas / SOOCΕκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά με τα πλοία της γραμμής από τα νησιά στο λιμάνι...
του Πειραιά. 
Απελπισμένοι οι περισσότεροι αναζητούν προσωρινά αρχικά καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται άστεγοι σε σημεία γύρω από την Ομόνοια, το Πεδίον του Άρεως και την πλατεία Βικτωρίας.
Στη συνέχεια οι μετανάστες τριγυρνούν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι επιστρέψουν πίσω στο μεγάλο λιμάνι. 
Ήδη δεκάδες νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες κυκλοφορούν στο λιμάνι και στους γύρω δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει καμία μέριμνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. 
Οι δυνατότητες φιλοξενίας είναι περιορισμένες στο ξενώνα των αστέγων της ΚΟΔΕΠ, αλλά χρειάζεται να να γίνει για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. 
Nikos Libertas / SOOCΑν η δημοτική αρχή Πειραιά δεν μπορέσει να βρει άμεσα λύση, τότε το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και τότε μάλλον θα χρεωθεί τις ευθύνες για την αδιαφορία και την αδράνεια της ν' αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών που σαρώνει το λιμάνι και την πόλη...