Latest News

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κοίτα πως (ΔΕΝ) τίμησαν το περιβάλλον στον Πειραιά - Κι όμως αυξήθηκε το πράσινο στην πόλη! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ήταν η χθεσινή και στο Δήμο Πειραιά την γιόρτασαν όπως...
της αρμόζει.
Με μια τυπική δήλωση που επαναλαμβάνει κλισέ τύπου "για σεβασμό στο περιβάλλον", αλλά και τις γνωστές εξαγγελίες πως "πρωταρχικός μας στόχος η δημιουργία μικρών χώρων πρασίνου που είναι υποχρέωση μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές καλύτερες συνθήκες ζωής". 
Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονταν και κάτι περισσότερο, αφού τα πρώτα δείγματα του έργου της δημοτικής αρχής είναι ορατά. Αρκεί κανείς να κάνει μια βόλτα στην πόλη και θα διαπιστώσει ότι το πράσινο έχει αυξηθεί και μάλιστα επικίνδυνα! 
Αυτό μπόρεσαν να το πετύχουν με σχέδιο και πρόγραμμα και χωρίς κόστος για τα ταμεία του Δήμου. Απλά εδώ και καιρό δεν κλαδεύουν τα δέντρα που έχουν μεγαλώσει και σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζουν ζούγκλα... 
Για του λόγου του αληθές, δείτε τη φωτογραφία από δημοτικό σχολείο του πόλης όπου τα κλαδιά μπαίνουν μέσα στην αυλή και έχουν σκεπάσει το πεζοδρόμιο. 27ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Δογάνη & Αγχιάλου) 
@Το μόνο κακό είναι ότι από την πτώση δέντρων ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος για τους περαστικούς, αλλά και τους οδηγούς στα ΙΧ αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα...στο δάσος!