Latest News

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

"Βουλιάζουν" τα πακέτα διακοπών για την Ελλάδα [εικόνες]


Στο μισό της τιμής μειώνουν τα τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα ταξιδιωτικοί οργανισμοί στην Βρετανία με το φόβο...
ενός Grexit.


Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πλήττει και τον τουρισμό, καθώς χιλιάδες πακέτα προς τους ελληνικούς προορισμούς παραμένουν αδιάθετα.
Οπως αναφέρουν βρετανικά μέσα, η χώρα μας δεν αποτελεί την πρώτη ούτε καν τη δεύτερη επιλογή για διακοπές, με τους tour operators να προχωρούν σε δραστικές μειώσεις πακέτων, τα οποία πέρα από διαμονή περιλαμβάνουν και τα εισιτήρια προς και από την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα Kayak.co.uk, πιο συγκεκριμένα σημειώνει πως οι αναζητήσεις των Βρετανών για διακοπές σε κάποιον τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα μειώθηκαν σε ποσοστό 53% την περασμένη εβδομάδα, συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο του 2014.
Από την πλευρά τους οι Sunday Times φέρνουν ως παράδειγμα ο Thomson Holidays που αναγκάστηκε να μειώσει σε ποσοστό της τάξης του 45% την διαμονή ενός ατόμου σε self catering κατάλυμα στο νησί της Θάσου. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον tour operator, Ionian Island Holidays, που μείωσε κατά 50% τις τιμές του για διακοπές στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η διαμονή για ένα άτομο σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε χωριό της Κέρκυρας είναι 566 ευρώ από 1.132 για μία εβδομάδα μαζί με την πτήση.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail τόνισε πως οι ήδη υπάρχουσες κρατήσεις για την Ελλάδα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, συμπληρώνοντας ότι ένα ενδεχόμενο Grexit δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις που έχουν γίνει για ελληνικούς προορισμούς.
Γεγονός πάντως είναι πως ο οικονομολόγος Jonathan Loynes, από την think tank, Capital Economics, συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, για να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών με τους ντόπιους, που θα προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους. Βέβαια, υποστήριξε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει ακόμα εικασία.