Latest News

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τι σημαίνει η απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Νέες εξελίξεις στον Ολυμπιακό και τον Δήμο Πειραιά

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης αφέθηκε ελεύθερος με τρεις...
περιοριστικούς όρους.
Μετά από επτά ώρες, ολοκληρώθηκε η απολογία του και βγήκε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.Ο ίδιος αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού τον αποθέωσαν... 
Τελικά απαγορεύτηκε στον Μαρινάκη η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι τη δίκη, εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά κάθε 15 ημέρες.  

Αντιθέτως στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ίσως επειδή είναι επιχειρηματίας και χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό. 
Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα πλέον σηματοδοτεί εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου, αλλά και από κάθε αξίωμα που έχει στο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως δεν υπάρχει θέμα με τις μετοχές της ομάδας, τις οποίες μπορεί να διατηρήσει.
Έτσι είναι δεδομένο ότι άμεσα θα υπάρχει νέος Πρόεδρος στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.  Ωστόσο διατηρεί τις μετοχές του και συνεπώς την ιδιοκτησία του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα ο τριπλός περιοριστικός όρος ισχύει μέχρι τη δίκη, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει, όμως είναι δεδομένο ότι δεν προλαβαίνει να γίνει εντός του 2015. Επίσης κανείς δεν ξέρει ποιοι από τους 33 κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης θα παραπεμφθούν στη δίκη. Τη σχετική πρόταση θα κάνει ο ανακριτής στον εισαγγελέα και μετά θα φτάσει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει. Ο Β. Μαρινάκης μπορεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να ζητήσει την άρση κάποιου ή όλων των περιοριστικών όρων και οι δικαστικές αρχές ανάλογα να αποφασίσουν.  Παράλληλα αυτό δεν συμβαίνει αμέσως, αλλά απαιτείται να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κι αφού φυσικά ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τη σχετική αίτηση στις δικαστικές αρχές. Τώρα, ως φίλαθλος ο Μαρινάκης μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στα γήπεδα κι αυτό επειδή δεν του έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα. Έτσι μπορεί να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στο "Γ. Καραϊσκάκης" και να βλέπει τους αγώνες της ομάδας ή σε όποιο άλλο γήπεδο επιθυμεί.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Πειραιά...
@ Ε, αφού έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον θα κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση...