Latest News

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Άλλο κομματάρχης, άλλο δήμαρχος...

Γκρίνιες μαθαίνουμε πως έχουν αρχίσει ν' ακούγονται από την πλατεία Κοραή μέχρι και τη Δραγάτση με την κίνηση του δημάρχου να εμφανιστεί σε προσυνεδριακή εκδήλωση διεκδικήτριας της αρχηγίας...
του ΠΑΣΟΚ.

Δημοτικοί σύμβουλοι από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και πρώην και νυν Πασόκοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την ενόχλησή τους, βλέποντας τον επικεφαλής του συνδυασμού που έχει κατέβει με τη "σημαία" ανεξάρτητου, να δίνει το παρόν σε μια κομματική εκδήλωση, όπως ήταν αυτή της Φώφης Γεννηματά αρεμπιπτόντως, σαφώς η καλύτερη επιλογή για το ΠΑΣΟΚ) 

" Δεν μπορεί ένας δήμαρχος να εμφανίζεται ως κομματάρχης, γιατί αδικεί και το θεσμό, αλλά και τον εαυτό του..." έλεγε ένας δημοτικός σύμβουλος που προέρχεται από το χώρο της Δεξιάς. Και συμπλήρωνε: " Μας φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί πρέπει να εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους μας πως στηρίζουμε έναν δήμαρχο από το ΠΑΣΟΚ..."
Η κίνηση αυτή έφερε σε άβολη θέση και δημοτικούς συμβούλους από το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να έχουν κάνει άλλες επιλογές για νέο αρχηγό του κόμματος.
"Είναι πολιτικά λάθος ένας δήμαρχος να συμμετέχει σε καθαρά εσωκομματικές διαδικασίες..." έλεγε ένας από τους παλαιούς Πασόκους στο λιμάνι, υπενθυμίζοντας την ανάλογη περίπτωση με τον Παναγιώτη Φασούλα, το 2007.
" Ήταν - θυμάται- μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο τότε δήμαρχος βγήκε και στήριξε ανοικτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τότε δεν μπόρεσε να κερδίσει την αρχηγία από τον Γιώργο Παπανδρέου..."
Το αποτέλεσμα ήταν μετά να ξεκινήσει ένας πόλεμος από τους Παπανδρεϊκούς στο λιμάνι εναντίον του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος τελικά υπέστη τόσο μεγάλη φθορά που δεν ήταν καν υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Βέβαια οι εποχές έχουν αλλάξει και τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν τότε, αλλά δεν παύει να είναι μέγα πολιτικό λάθος  και δεν δικαιολογείται από στενή προσωπική σχέση με την υποψήφια αρχηγό.

@Σε κάθε περίπτωση, άλλο κομματάρχης, άλλο δήμαρχος...