Latest News

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μήπως έχετε χάσει τελείως την μπάλα;

Κάποιοι συνεχίζουν να ζουν με το όνειρο της πετυχημένης διοργάνωσης για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκή Ημέρας Θάλασσας στο...
Δήμο Πειραιά. 
Για να μην έχουν αυταπάτες, δεν θα μιλήσουμε πολιτικά, αλλά απλά θα δώσουμε ένα επίκαιρο παράδειγμα από το χώρο του ποδοσφαίρου για να καταλάβουν το μέγεθος της επιτυχίας.

Ας πούμε πως ο Πειραιάς αναλαμβάνει την τιμή να φιλοξενήσει τον επόμενο τελικό του Τσάμπιον Λιγκ, όπως έγινε φέτος με την πόλη του Βερολίνου.
Ο Δήμος Πειραιά θεωρεί σημαντική τη διοργάνωση και αρχίζει τις προετοιμασίες, ώστε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να προβάλλει την πόλη σ' όλη την Ευρώπη.
Όμως την τελευταία στιγμή μαθαίνουμε πως ο τελικός δεν θα γίνει στον Πειραιά (π.χ. στο "Στάδιο  Γ. Καραϊσκάκης", αλλά στην Αθήνα (π.χ. στο ΟΑΚΑ)
 Ο λόγος είναι -λέει- ότι ο Πειραιάς δεν διαθέτει "αξιόπιστο" γήπεδο για την διοργάνωση του τελικού που έχει αναλάβει η πόλη με το μεγάλο λιμάνι. 
Δηλαδή, ο τελικός γίνεται στην Αθήνα και όχι στον Πειραιά που ήταν η τιμώμενη πόλη. Έτσι, κάτω στο λιμάνι αποφάσισαν να κάνουν υπερβολικά πολλές εκδηλώσεις που τις ονόμασαν "Ημέρες Μπάλας" 
(ας πούμε από εκθέσεις για την ιστορία του ποδοσφαίρου και των ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι αγώνες και πανηγύρια οπαδών στους δρόμους). 

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας κι αν αυτό λέγεται επιτυχημένη διοργάνωση, μάλλον χάσατε τελείως την μπάλα και το μέτρο της επιτυχίας...