Latest News

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Εντός Ιουλίου η διανομή Κάρτας Αλληλεγγύης για τη σίτιση

karta-sitisis-650
Μέσα στον Ιούλιο θα διανεμηθεί μέσω των Kέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) η Κάρτα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, η οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων...
από συνανθρώπους μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης 2015.
Κατά τη σύσκεψη που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη και εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε τη συμβολή των συμμετεχόντων με στόχο την αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και αφετέρου την παροχή από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις επιπλέον προσφορών προς τους δικαιούχους.
Για τη συμμετοχή στο επίδομα σίτισης έχουν υποβληθεί 297.000 αιτήσεις. Η κυρία Φωτίου έχει δεσμευτεί ότι το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες έως 300.000 φυσικών προσώπων ή 153.000 νοικοκυριών. Η επιδότηση σίτισης αφορά την αγορά τροφίμων από καταστήματα συνολικής αξίας 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι για την εξυπηρέτηση των σκοπών ενημέρωσης επιχειρήσεων και δικαιούχων, θα προβληθεί εντός των ερχομένων ημερών τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν το υπουργείο ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει την απόκτηση τερματικής συσκευής αποδοχής καρτών POS από επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν.
Με την απόκτηση του POS οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αποδέχονται πέραν των άλλων καρτών πληρωμών και την Κάρτα Αλληλεγγύης, που ανήκει στο διεθνές σχήμα MasterCard.
Παράλληλα, ο Β. Κορκίδης δήλωσε ότι η ΕΣΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης, διά μέσου των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων που εκπροσωπεί, όλων των επιχειρήσεων εμπορίας τροφίμων της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.