Latest News

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πέμπτος στον κόσμο φέτος ο Φιλιππίδης με πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,85μ.


kostas-filippidis-650Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ σημείωσε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος υπερέβη τα 5,85 μέτρα στο μίτινγκ του Λαντάου, στη Γερμανία, βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοση (5,83), που ήταν...
δική του.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί στο Λιντς της Αυστρίας στις 31 Ιανουαρίου 2013, το νέο αποτελεί δε πανελλήνια επίδοση τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο, ενώ είναι το πέμπτο καλύτερο φετινό άλμα παγκοσμίως.
Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής, κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του Λαντάου, επισφραγίζοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,45, τα 5,65 και με τη δεύτερη τα 5,75. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 5,90 μέτρα, απέτυχε όμως και στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε, αλλά πήρε την πρώτη θέση.
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δέκατη φορά που ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε στην καριέρα του τα 5,80 μέτρα.
Δεύτερος στο μίτινγκ ήταν ο Γερμανός Καρλ Πεχ με 5,70 μέτρα. Ο Πεχ δοκίμασε δύο φορές στα 5,85 μ. και μία στα 5,90 προκειμένου να πετύχει ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε.
Ο επόμενος αγώνας του είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου, στο Diamond League του Παρισιού, ενώ θα ακολουθήσουν η Λοζάννη (9/7) και το Μονακό (17/7).