Latest News

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Βάσεις 2015 : Πόσο και πού θα πέσουν


Βάσεις 2015 : Πόσο και πού θα πέσουνΠτώση των βάσεων λόγω των δύσκολων θεμάτων σε Μαθηματικά και Φυσική Κατεύθυνσης ρίχνουν τις βάσεις στο...
2ο και 4ο πεδίο.


Μικρότερη αναμένεται στις σχολές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, μικρή πτώση αναμένεται και στις σχολές των ιατρικών και παραϊατρικών επιστημών αλλά και τα Οικονομικά.
Οι επιδόσεις των μαθητών στα καίρια μαθήματα, που έχουν και συντελεστή βαρύτητας φαίνεται ότι θα είναι χαμηλότερες από πέρσι.
Μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.
Μεγάλοι χαμένοι φέτος είναι για ακόμη μια φορά οι υποψήφιοι της Θετικής συμπαρασύροντας και όσους βρίσκονται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, καθώς μοιράζονται τα «βαριά» μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.
Οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν πρώτη επιλογή χιλιάδων υποψηφίων θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ φλέρταραν με τα 19.000 μόρια, βαθμοί που σημειώνονται συνήθως μόνο στις Ιατρικές σχολές, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.