Latest News

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αυτές είναι οι 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου - Σε ποια θέση της λίστας βρίσκεται η Ελλάδα

Είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να "μετρηθεί" η ευτυχία των κατοίκων όλου του κόσμου ώστε να εξαχθεί μια δεκάδα χωρών που να χαρακτηριστούν ως οι πιο χαρούμενες. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ


Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Ελβετία έχει τους πιο χαρούμενους κατοίκους του κόσμου, ενώ σύμφωνα με προσωπικές αναφορές των κατοίκων των νησιών Φίτζι, αυτή η χώρα είναι η πιο χαρούμενη.  
 Ωστόσο, νέα μεγάλη έρευνα έρχεται να βγάλει το top 10 χαρούμενων χωρών, ανατρέποντας την κορυφή της λίστας. Tο ετήσιο αμερικανικό γκάλοπ για τον δείκτη ευεξίας έθεσε ερωτήσεις σε περισσότερους από 146.000 ανθρώπους σε 145 χώρες του κόσμου, χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως το νόημα της ζωής, η ανάμειξή τους με τα κοινά, η οικονομική κατάσταση, η υγεία και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Πρώτος τερμάτισε ο Παναμάς - ίσως επειδή σε αυτή αυτή τη χώρα καταναλώνεται και η περισσότερη μπίρα κατ' άτομο στον κόσμο.   
Η δεκάδα του Gallup-Healthways Well-Being Index για το 2014 έχει ως εξής:   1. Παναμάς 
2. Κόστα Ρίκα 
3. Πουέρτο Ρίκο 
4. Ελβετία 
5. Μπελίζ 
6. Χιλή 
7. Δανία 
8. Γουατεμάλα 
9. Αυστρία 
10. Μεξικό   
Με επτά στις δέκα χώρες της λίστας να βρίσκονται στη Λατινική Αμερική, μάλλον εκεί είναι το ιδανικό μέρος για να ζει κανείς.    Σύμφωνα με το poll, η Ελλάδα βρίσκεται στην 111η θέση, πολύ πιο κάτω από χώρες όπως η ΗΠΑ (23η), το Ηνωμένο Βασίλειο (44η), η Γαλλία (48η), η  Τουρκία (58η), η Αλβανία (65η), η Κύπρος (82η) και το Ιράν (95η). Τελευταίο στη λίστα των 145 χωρών είναι το Αφγανιστάν.