Latest News

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Eurovision 2015: Η μάχη της Ελλάδας στον ημιτελικό! Τι θα δούμε απόψε


Eurovision 2015: Η μάχη της Ελλάδας στον ημιτελικό! Τι θα δούμε απόψεΜε την Ελλάδα να διεκδικεί ένα από τα δέκα σημερινά εισιτήρια για τον τελικό, έχοντας ως εκπροσώπους την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «One Last Breath», αρχίζει απόψε, στο «Wiener Stadhalle» της Βιέννης η....
60η Eurovision!
Η διαδικασία του ημιτελικού έχει φερθεί γενικά στην Ελλάδα πολύ καλά, αφού η χώρα μας είναι από τις λίγες που τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταφέρει να προκριθεί κάθε χρονιά στον τελικό, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της Κύπρου, για την οποία κατακρίνεται συχνά, αφού αυτή πάντα διαγωνίζεται ξεχωριστά. Υπήρχαν όμως και συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Κύπρου, που παρά το γεγονός πως αποτελούσαν φαβορί ακόμη και για τη νίκη στον τελικό, τελικά είδαν την πόρτα της... εισόδου, αφού αποκλείστηκαν.

Σε απευθείας σύνδεση με το Stadthalle της Βιέννης, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει τον πρώτο ημιτελικό του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 10 το βράδυ.



Η περσινή νικήτρια, Κοντσίτα Βουρστ, θα μας καλωσορίσει ερμηνεύοντας, με ζωντανή ορχήστρα, το τραγούδι που χάρισε τη διοργάνωση στην Αυστρία, το «Rise Like A Phoenix», ενώ οι διαγωνιζόμενοι του α’ ημιτελικού θα μπουν στο στάδιο.
Στη συνέχεια, η Κοντσία θα συστήσει στο κοινό τις τρεις οικοδέσποινες, Άλις, Αραμπέλα και Μίρζαμ και… θα αρχίσουν τα τραγούδια, με την Μολδαβία να κάνει την αρχή και την Γεωργία το φινάλε, ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται έκτη.
Μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίαση των τραγουδιών, κι αφού έχουν μεσολαβήσει κάποιες μίνι συνεντεύξεις από το green room μεταξύ των διαγωνιζομένων και της Κοντσίτα, θα ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές για την ψηφοφορία.
Πριν μάθουμε τα αποτελέσματα, θα ταξιδέψουμε μέσω βίντεο στη διοργανώτρια πόλη, τη Βιέννη και θα γνωρίσουμε τους Αυστραλούς, που φέτος συμμετέχουν τιμητικά στο διαγωνισμό με αφορμή τα 60α γενέθλιά του. 

Η αγωνία μας για το αν η Ελλάδα θα είναι ακόμα μία χρονιά στον τελικό της μεγαλύτερης μουσικής γιορτής της Ευρώπης θα πάρει τέλος λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, όπου και θα ανακοινωθούν, οι πρώτοι δέκα φιναλίστ!
Στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία - που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό - θα περάσουν απευθείας στον τελικό.